Medya
29 Mayıs 2021 12:09 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2021 12:14

Ahmet Hakan'dan Saygı Öztürk'e 'Korkut Eken tepkisi! "Yine sorulması gereken soruları sormamış"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Korkut Eken ile röportaj yapan Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün bazı soruları eksik bıraktığını ifade etti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından, Kıbrıslı gazeteci ve yazar Kutlu Adalı cinayeti konusunda işaret edilen emekli Yarbay Korkut Eken ile röportaj yapan Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün bazı soruları eksik bıraktığını ifade etti.

Eker'in, "Atilla Peker’i Kıbrıs’a götürdüğünüzü söylemiştiniz. Neden bir devlet görevlisini değil de Peker’i götürdünüz?” sorusuna verdiği, "Orada PKK ile çatışma olursa yanımda birisi olsun istedim. Bu tür olaylarda o günkü devlet stratejisine göre ‘eleman’ kullanılıyordu" yanıtındaki "eleman" kelimesine dikkati çeken Hakan şunları kaydetti:

Fakat ne yazık ki... Saygı Öztürk, bu sefer de eksik bırakmış.Yine sorulması gereken soruları sormamış. Korkut Eken’e mesela şunları sormamış:

Eleman mı dediniz?
Nasıl yani?
Eleman nedir?
Nasıl belirlenir?
Bir elemanlar havuzu mu vardı?
Atilla Peker o havuza nasıl girdi?
O dönem devletin kaç elemanı vardı?

Korkut Eken, bizim sorularımızı cevaplamıyor. Saygı Öztürk’ten rica edelim. Yarın da eksik bıraktığı bu soruları sorsun Korkut Eken’e. Çünkü işin özü, bu soruların cevabında gizli.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.