Medya
24 Ara 2019 08:50 Son Güncelleme: 24 Ara 2019 10:18

Ahmet Hakan'dan 'rant' tartışması yorumu! 'Ya herro ya merro'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde devam eden 'rant' tartışmasına ilişkin yazdığı yazısında, tartışmanın taraflarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde devam eden 'rant' tartışmasına ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında, tartışmanın taraflarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hakan, eski CHP milletvekili Sinan Aygün için "Sinan Aygün boş adam değildir, mottosu 'Ya herro ya merro'" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş içn de "Mottosu: Sonuna kadar mücadele" diyen Hakan, Melih Gökçek için de "Çarşının karışmasından son derece memnun" görüşünü öne sürdü.

Hakan ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Aygün'le karşı karşıya gelebilir" dedi. 

Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Mansur Yavaş: 'Rant baronlarına savaş açtım, başıma bunlar geldi' algısını oturtmaya çalışıyor. Suçlamalara cevap verdiği gibi karşı suçlamalarda bulunmayı da ihmal etmiyor. Sinan Aygün’e yönelik suç duyurusunda bulundu. Televizyon ekranında değil de mahkemede hesaplaşma kararlılığında. Mottosu: Sonuna kadar mücadele...

Sinan Aygün: Boş adam değildir. Çevresi geniştir. CHP çevrelerinde dostu, arkadaşı çoktur. İyi tartışmacıdır. İyi polemik yapar. En büyük dayanağı CHP’li oluşu... Vurup geri çekilmeyecek gibi duruyor. Sonuna kadar gidecek gibi. Dünkü basın toplantısı bekleneni pek veremedi ama yılmayacak gibi görünüyor. Mottosu: Ye herro ya merro.

Kemal Kılıçdaroğlu: Sinan Aygün’ü 'Sen benim belediye başkanıma nasıl rüşvetçi dersin?' diyerek elinin tersiyle itmedi. Sinan Aygün’ü çok üzmemeye özen göstererek son tahlilde Mansur Yavaş’tan yana tavır aldı... Olaylar geliştikçe Sinan Aygün’e karşı tavrı da sertleşebilir ve Aygün’le karşı karşıya gelebilir. Mottosu: Bu sefer krizi doğru yönetelim bari.

Bülent Kuşoğlu: Herkes 'Neden her CHP içi tartışmada Bülent Kuşoğlu’nun adı geçiyor ki?' diye merak ederken... Bülent Kuşoğlu da “Her CHP içi tartışmada neden benim ismimi öne atıyorlar ki?” diye merak ediyor. Bakalım bu son tartışmanın ardından hem kamuoyunun hem de Kuşoğlu’nun merakı giderilecek mi? Mottosu: Allah Allah! Bu ne iştir yahu!

Melih Gökçek: Çarşının karışmış olmasından son derece memnun... Sinan Aygün ezsin geçsin istiyor, Mansur Yavaş ezilsin istiyor. Twitter hesabını resmen cephe gibi kullanıyor. Elinde var olan olmayan tüm mermileri acımasızca harcıyor. Bu kapışmadan ziyadesiyle memnun. 'Oh be! Dünya varmış' dediğinden yüzde yüz eminim. Mottosu: Oh be!"