Medya
05 Tem 2019 10:09 Son Güncelleme: 05 Tem 2019 10:31

Ahmet Hakan'dan o iddialara sert tepki: Yuh artık, Atatürk’ü de Fethullah’a bulaştırdılar

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun makam odasına astırdığı Atatürk fotoğrafı hakkında ileri sürülen bir iddiaya tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un 2 Temmuz'daki 'İmamoğlu’nun arkasındaki Atatürk fotoğrafının sırrı' başlıklı yazısına bugünkü köşesinde tepki gösterdi.

Uğur, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane'deki makam odasına astığı Atatürk fotoğrafındaki adamın Gülen'in dedesi olduğunu iddia etmişti. Hakan yazısında, "Dedesi, ninesi falan üzerinden bile olsa “Fetullah” adını... Atatürk’le birlikte ananlar şunu bilmelidirler ki...Fetullah, eğer Atatürk devrinde yaşasaydı, bırak darbe yapacak kadar devlete sızmayı falan...Vücudundaki bir tüyü bile kaldırmaya cüret edemezdi" ifadesini kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

EKREM İmamoğlu’nun makam odasına astırdığı bir Atatürk fotoğrafı var ya...
İktidar yanlısı bir yazar, işte bu fotoğrafla ilgili bir iddia ortaya attı.

*

O yazarın iddiasına göre...

Güya bu fotoğraf 1924’te Fetullah’ın memleketi Erzurum Pasinler’de çekilmiş. Atatürk’e derdini anlatan adam da Fetullah’ın Halil adlı dedesiymiş.

"Peki gerçek ne? Gerçek şu:

Bu fotoğraf 1930’da Tokat’ta çekildi. Atatürk’e derdini anlatan adamın da Fetullah’la Metullah’la uzak yakın alakası yok.

Bu türden uydurma iddialarla...

Dedesi, ninesi falan üzerinden bile olsa ’Fetullah’ adını...

Atatürk’le birlikte ananlar şunu bilmelidirler ki...

Fetullah, eğer Atatürk devrinde yaşasaydı, bırak darbe yapacak kadar devlete sızmayı falan...

Vücudundaki bir tüyü bile kaldırmaya cüret edemezdi.