Medya
24 Eki 2019 14:20 Son Güncelleme: 24 Eki 2019 14:24

Ahmet Hakan'dan o afişlere sert tepki!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs duraklarındaki "Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin" yazan afişlerine tepki gösterdi.

Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya’da otobüs duraklarına “Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin” yazan afişler asmıştı. Kur’an’da bulunan Maide suresinin 51. ayetinin “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O’da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez.” şeklindeki mealinin şehrin bir çok noktasına asılması sosyal medyada tepki çekmişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Yahudi ve Hıristiyanları dost edinme manifestosu" başlığıyla kaleme aldığı yazısında "Hakkaniyet ölçüsünü yitirmiş. Kininin esiri olmuş. Müslümanlardansa.Yahudi ve Hıristiyanların erdem sahibi olanlarını dost edinmeyi tercih ederim" diye yazdı. Kendisine gelebilecek  “Sen nasıl konuşuyorsun? Ayet var ayet... Allah dost edinmeyin diyor. Sen ayete mi karşı çıkıyorsun” eleştirisine de şu yanıtı veriyor 

"Kurban olduğum Allah. Zulmeden, zulmü alkışlayan, kafa kesen, yalan söyleyen, iftira atan, haksızlık yapan, haksızlık karşısında susan, kindar, hakkaniyetsiz, emin olmayan Müslümanları bir tarafa bırakıp.Yahudi ve Hıristiyanların erdem sahibi olanlarını dost edindiğim için benden asla hesap sormaz." 
Hakan sözlerini "Hele bir zahmet cevap verilsin:Yahudi ve Hıristiyanları dost edindiğim için benden hesap soracak olan Allah, Yahudi ve Hıristiyan kadınlarla evlenen Müslüman erkeklerden hesap soracağını söylemez miydi?" şeklinde sürdürdü.