Gündem
18 Ara 2023 09:15 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 09:23

Ahmet Hakan’dan Metin Akpınar’a sert çıkış! ‘Sen önce çoluk çocuğuna sahip çık…’

Ahmet Hakan’dan Metin Akpınar’a sert çıktı ve “Bırak eğitim hakkında, insanlık hakkında ahkam kesmeyi de sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dün Halk TV’ye konuk olan tiyatrocu Metin Akpınar’ı yıllar sonra ortaya çıkan ikiz kızları üzerinden eleştirerek, “Bırak eğitim hakkında, insanlık hakkında ahkam kesmeyi de sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam” dedi.

Ahmet Hakan yazısında şunları kaydetti:

“Dün Halk TV’de gördüm Metin Akpınar’ı. Bilgelerin bilgesi gibi konuşturuluyordu. İnsanlığa dair büyük hükümler veriyordu. Eğitimin şart olduğunu söylüyordu. Eğer eğitimden kastettiği malumat sahibi olmaksa... Metin Akpınar’ın malumat sahibi olma noktasında problemleri var. Mesela Roussaeu’nun bir 18. yüzyıl düşünürü olduğunu bilmiyor. Ama eğitim, sadece malumat sahibi olmaktan mı ibaret? Kişinin dünyaya, olaylara, insana bakışını hiç mi etkilemez? Eğitim, belki şefkati, sevgiyi öğretemez. Ama bir gencin babası tarafından kabul edilmeyi beklemesine yönelik saygıyı öğretemez mi? Eğitim dediğin… Evlilik saadetini, büyük bir yalan üzerine kurmanın tüm taraflara haksızlık olduğunu kavratamaz mı insana? Eğitimin kuru malumat ötesinde doğruluk, adalet, haysiyet gibi değerleri kazandırması gerekmez mi? Hadi hiçbirini kazandırmıyorsa da... Hiç olmazsa biraz mahcup olup susmayı da mı öğretemiyor eğitim? Neyse... Ben en iyisi daha fazla laga luga yapmadan şöyle sesleneyim Metin Akpınar’a: Bırak eğitim hakkında, insanlık hakkında ahkam kesmeyi de sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam.”