Gündem
27 Tem 2023 11:23 Son Güncelleme: 27 Tem 2023 12:06

Ahmet Hakan’dan ‘kamuda tasarruf’ uyarısı! ‘Kağıt üzerinde…’

Ahmet Hakan, dün gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısından çıkan bildiriye dair değerlendirmede bulundu ve "'Kamuda tasarruf' kağıt üzerinde bir vurgu olarak kalmamalı dedi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dün gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının bildirisine dair değerlendirmede bulundu.

Kurulun hedeflerini "Mali disiplinin sağlanması. İç talebin dengelenmesi. Cari açığın azaltılması. Rezervlerin güçlendirilmesi. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi" olarak özetleyen Ahmet Hakan şunları ekledi:

"Bunlar hiç kuşkusuz Türkiye ekonomisinin geleceği ve vatandaşlarımızın refahı için ulaşılması şart hedefler. Ancak bu hedeflere ulaşma arzusu, vatandaşın yaşadığı günlük sıkıntıların göz ardı edilmesine yol açmamalı. Fiyat artışlarının yol açtığı bir geçim sıkıntısı var, buna yönelik de bir şeyler yapılmalı. Kira sorunları yüzünden meydana gelen huzursuzluklar var, buna da çare üretilmeli. Emeklilerin yaşadığı dezavantaj var, bununla da ilgilenilmeli."

Bildiride yer alan kamuda tasarruf maddesine de değinen Ahmet Hakan, "Bildiride bir başka vurgu ise “kamuda tasarruf” konusuna yapılmış. Bu konuda destansı adımlar atılmalı, radikal kararlar alınmalı. “Kamuda tasarruf” kâğıt üzerinde bir vurgu olarak kalmamalı." dedi.