Medya
16 Mar 2021 05:57 Son Güncelleme: 16 Mar 2021 08:54

Ahmet Hakan'dan İzmir Belediyesi'ne 'Enver Aysever' uyarısı: Finlandiya hükümeti nota verebilir!

Kamuoyundaki tepkiler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, Enver Aysever'e verilen 'yazarlık atölyesi' işini iptal etti. İhale iptal edildi ama Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bir şeyi yine beğenmedi.

Gazeteci yazar Enver Aysever'e İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği 'yazarlık atölyesi' işi iptal edildi.  Enver Aysever'e 9 ay içerisindeki 18 günlük eğitim bedeli karşılığında 238 bin 500 lira ödenecek olması kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. 

Ahmet Hakan, geçtiğimiz gün "Biraz da bizim Enver semirsin" başlığıyla hem Enver Aysever'i hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren bir yazıyı kaleme aldı. 

Tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı. Ancak Ahmet Hakan, ihalenin iptal edilmesine rağmen bir şeyi beğenmedi. Bugunkü köşesinde 'beğenmediği o şeyi' anlatan Ahmet Hakan "Finlandiya ile Enver Aysever’in aynı cümle içinde kullanılması karşısında... Finlandiya hükümeti, İzmir belediyesine nota verebilir." dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı...

FİNLANDİYA ÖRNEĞİYLE ENVER'İN İHALESİNİ TEMİZE ÇIKARMAK

İZMİR Belediye Başkanı Tunç Soyer’i severim. Kendisine karşı bir önyargım yok. Hatta varsa bile önyargılarımın tümü pozitif.

Fakat şu kendi yandaşı Enver Aysever’e verdiği ihale konusunu izah ederken sergilediği tavrı, hiç mi hiç beğenmedim.

Söylediklerini dikkatle dinledim. Üç argümanı vardı Soyer’in:

BİR: Enver’i sevmeyenlerin yaptıkları karalama...

İKİ: Galiba verdiğimiz para 90 bin lira... 

ÜÇ: Finlandiya eğitime ne kadar para harcıyor, siz biliyor musunuz?

Sadece şunu söylemekle yetineceğim:

Finlandiya ile Enver Aysever’in aynı cümle içinde kullanılması karşısında... Finlandiya hükümeti, İzmir belediyesine nota verebilir.

Gelelim bu açıklamadan sonra yaşanan gelişmelere...

Başkan Soyer, bu üç argümanı dile getirdikten sonra...

“Eleştirilere kayıtsız kalamazdık” diyerek ihalenin iptal edildiğini kamuoyuna açıkladı. E ne oldu şimdi? Enver’i sevmeyenler mi kazanmış oldu? 

Neyse... Neyse... Biz “Hem Finlandiya hem de kamu parası kurtulmuş oldu" diyerek avunalım.