Medya
06 Mayıs 2021 08:14 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2021 09:46

Ahmet Hakan'dan İmamoğlu soruşturmasına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, türbede ellerini arkaya bağladığı için şikâyet üzerine İçişleri Bakanlığı'nca ön soruşturma açılmıştı. Bu olayın yankıları bugün de sürerken, soruşturmaya bir tepki de Ahmet Hakan'dan geldi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında türbede ellerini arkaya bağlamasıyla ilgili başlatılan ön incelemeyle ilgili olarak, "O saçmalık ancak çöp kutusuna basket yapılır" yorumunda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet türbesinde elinin arkasında olmasından yola çıkılarak başlatılan incelemenin tüm detaylarını incelediğini ifade eden Hakan,

"Şöyle bir macera: Vatandaşın biri, CİMER’e şikâyet ediyor. Oradan rutin bir işlemle Cumhuriyet Savcılığı’na gidiyor. Savcılık, İçişleri Bakanlığı’na gönderiyor. Bakanlık, rutin incelemeye alıyor. Müfettişler, İmamoğlu’nun savunmasını alıyor. Falan... Bütün bu süreçler içinde yer alan yetkililerden herhangi biri bile... “Yahu bu ne saçmalık!” demiyor. “Bunun ciddiye alınır bir tarafı yok!” demiyor. Devletin kurumları böyle bir saçmalık için meşgul edilmez!” demiyor. “Bu şikâyetin yeri çöp kutusudur!” demiyor. Peki ne oluyor? Bu saçma şikâyet, ciddi ciddi işleme konuyor. Ve tüm süreçler işletiliyor." eleştirisinde bulundu.

Hakan yazısına şöyle devam etti:

"Öyle muazzam boyutta bir saçmalık ki bu... Türkiye’de yaşayan herkes...

Bu saçmalığın Ekrem İmamoğlu’nun kızarmış ekmeğine mis gibi tereyağı sürdüğünü anında çakıverdi.

*

Hatta hatta...

“Bu kadar kör gözüm parmağına” bir saçmalığın olabilmesine aklı kesmeyenler...

İşin arkasında olmayacak işler bile arar hale geldiler.

*

Ben onu bunu bilmem.

Bana göre bu işin sorumluları...

Bir saçmalığı çöp sepetine basket yapmak ferasetini bile gösteremeyenlerdir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN