Medya
29 Haz 2015 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Ahmet Hakan'dan Devlet Bahçeli'ye: Kızmazsa iki soru soracağım!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, seçim sonrası koalisyona kapıyı kapatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iki soru sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon arayışlarına mesafe koyan ve seçim sonrası sert mesajlarıyla gündemde.

"Bize ana muhalefet görevi verildi" diyen ve erken seçim için tarih veren Bahçeli tartışmaların merkezinde. Sahiden de MHP lideri ne yapmak istiyor?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu süreçte yaptığı polemik konusu olan iki açıklamasını köşesine taşıdı. "Kızmazsa Devlet Bey'e iki soru soracağım" başlıklı yazısında yazar, cevabı içinde olan iki soru sordu:

SORU BİR: Eğer "Çözüm Süreci", sizin dediğiniz gibi bir çözülme ve ihanet süreciyse... Neden çıkıp da "AK Parti ile HDP koalisyon kursun" diyorsunuz...

Bu ikisi koalisyon kurarsa... Çözülme ve ihanetin hızı daha da artmaz mı? Memleketini seven, milliyetçi bir lider, kendi açısından en kötü senaryoyu milletine reva görür mü?

Çözülme ve ihanet diye nitelendirdiği bir sürecin önünü açmak yerine, böyle bir sürecin önüne geçmeye çalışmaz mı?

Nedir bu işin izahı?

SORU İKİ: "Saray'la görüşen bir MHP'li varmış, onu arıyorum, tespit edersem partiden atacağım" diye açıklamalar yapıyorsunuz.

Hakikaten de varsa böyle bir MHP'li... Ve bu MHP'liyi tespit edip partiden atarsanız... Partinizin milletvekili sayısı 79'a düşecektir...

Bu durumda "ana muhalefet partisi" olma durumu, ismini bile telaffuz etmek istemediğiniz partiye geçmiş olmaz mı? HDP'yi ana muhalefet haline getirecek de olsa...

O MHP'liyi partiden atar mısınız? Bunu yapar mısınız gerçekten?