Medya
30 Nis 2021 07:58 Son Güncelleme: 30 Nis 2021 10:18

Ahmet Hakan'dan CHP İl Başkanı'na 'soykırım' sorusu: Canan Kaftancıoğlu niye ısrarla susuyor?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte sarf ettiği 'ermeni soykırımı' sözleri için neden açıklama yapmadığı konusunu köşesine taşıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte "Ermeni soykırımı" iddialarına destek veren konuşmalar yaptığı ortaya çıkmış ve twitler attığı görülmüştü. Ahmet Hakan da bugünkü yazısında bu durumu kaleme aldı.

"Canan Kaftancıoğlu niye ısrarla susuyor?" diye soran Hakan, "Soykırım konusunda tweet atmış mı, atmamış mı? Videosu çıkan konuşmada söyledikleriyle soykırımı kastetmiş mi, etmemiş mi? Bütün siyasi tartışmalarda bu sorulara cevap aranıyor. Bütün CHP yöneticilerine bu sorular soruluyor. Canan Kaftancıoğlu ise susuyor." dedi.

Meselenin ancak Kaftancıoğlu'nun konuşması ile sonlanacağını savunan Hakan, "Çıkıp konuşsa, “Soykırım konusunda şöyle diyorum” dese, “Attığım tweet’te kastım şudur” dese, “videodaki konuşmada şunu demek istedim” dese... Mesele bitecek. Suskun kalarak geçiştirmeye çalışmasının nedeni nedir acaba?" ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN