Medya
03 Mayıs 2021 07:56 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2021 13:17

Ahmet Hakan'dan Boynukalın'a gönderme dolu bir yazı: İşte Ayasofya’ya imam olacak imam

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bir süre önce görevinden ayrılan Ayasofya-i Kebir Camii İmamı Mehmet Boynukalın'ı sosyal medya paylaşımları nedeniyle sert sözlerle eleştirmişti. Bugün ise göndermelerle dolu yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan bugün kaleme aldığı "İşte Ayasofya’ya imam olacak imam" başlıklı yazısında, eski Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın'a göndermelerde bulundu. Hakan yazısında, Balat'taki Hazreti Kaab Camisi'nin İmamı Emin Kır'ın madde bağımlıları ile kurduğu diyaloğu ele aldı.

"Bugün size bir imamımızın öyküsünü anlatacağım." diye yazısına başlayan Hakan, "Emin Kır Hoca’nın serüveni, tayini Eyüpsultan’ın Balat semtindeki Hazreti Kaab Camisi’ne çıkınca başlamış. Yıl: 2006. O gün bugündür bu camide görev yapıyor Emin Hoca. Caminin çevresi tenha... Pek cemaat yok. Emin Kır’ın yolunu camiye giderken, madde bağımlıları çevirmeye başlamış. Para istemişler. O da vermiş. Bir vermiş, iki vermiş. Sonra “Param yok, gelin ben size çorba yapayım, çay yapayım” demiş ve camiye çağırmış bu insanları. Ve o günden sonra da hem kendisinin hem de bölgenin kaderini değiştirecek bir yola girmiş. Kendisini yanına gelen madde bağımlısı evsizlere sıcak yatak, duş ve yemek imkânı sağlamaya adamış. Tek bir şart koşmuş: “Caminin çevresine uyuşturucu girmemeli.” Herkes de uymuş bu şarta. Ve ünü hemen bölgedeki dezavantajlı kişiler arasında yayılmış. Acıkan, yatacak yeri olmayan, çıkış arayan herkes Hz. Kaab Camisi’nin imamı Emin Kır’ın kapısını çalar olmuş." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan yazısına şöyle devam etti:

"Aradan geçen 15 yılda...

Onlarca genci uyuşturucu batağından kurtarıp aileleriyle barıştırmış.

*

Emin Kır Hoca’nın bu destansı mücadelesine hayırseverler de katkıda bulunmuş. Erzak ve eşya yardımları falan...

*

Bu arada Hazreti Kaab Camisi, kaymakamlık ve müftülüğün öncülüğünde bir proje kapsamına alınmış.

Camide şu anda her gün gelenlere sıcak çorba dağıtılıyormuş.

Sokakta yaşamak durumunda kalan evsizler için kalacak yer ve banyo imkânı sunuluyormuş.

*

Hazreti Kaab Camisi’nin kahraman imamı Emin Kır, işin sırrını şöyle açıklıyor:

*

“Herkesi önyargısız dinledik. Herkesi gülümseyerek karşıladık. Bu sayede kapıya gelenler, kendilerini rahat hissettiler. Yaşadıklarını hiç çekinmeden anlattılar.”

*

“Falancaya baktım, ateist oldum” diyenler, Emin Kır Hoca’ya baksınlar.

İçlerinin insan sevgisiyle dopdolu olduğunu görecekler."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN