Medya
20 Eyl 2014 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Ahmet Hakan'dan bomba iddia; İbrahim Şahin cemaatçi diye mi görevden alındı?

Ahmet Hakan'ın iddiasına göre İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınmasının nedeni cemaate yakın olduğunu yönündeki bir gizli tanık ifadesi...

Valiler kararnamesi ile TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Samsun'a Vali olarak atanan İbrahim Şahin cemaat yakın olduğu için mi tasfiye edildi? Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın köşesine taşıdığı iddiaya göre cemaatin emniyet yapılanmasını hedef alan davadaki "Fatih" adlı gizli tanığın ifadesi İbrahim Şahin'in görevden alınmasına neden oldu.

İşte Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

RİVAYETE GÖRE MEVZU YİNE PARALEL YAPI!


RİVAYETE göre: İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınma nedeni "Paralel Yapı'ya yakın olma" iddiası.

Neye dayandırılıyor bu iddia? Şuna:

"Paralel yapı" mensubu oldukları gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alınan polisler aleyhinde ifade veren bir "Gizli Tanık" çıktı ortaya.
Polis olan ve "Fatih" kod adını kullanan işte bu "Gizli Tanık", verdiği ifadede
şunları söyledi:

TAPELER İPTAL EDİLİNCE ŞAHİN CEMAATÇİ SAYILDI

-Bazı şahıslarla ilgili suç unsuru oluşturabilecek konuşmalar geçtiği halde bize verilen talimatla bunları tape yapmadık.

-Bu şahıslardan biri İbrahim Şahin'dir. İbrahim Şahin, Başkent doğalgaz ihalesiyle ilgili olarak Latif Topbaş'la görüşmeler yapmıştı. Biz de bu görüşmeleri tape yapmıştık. Amirimiz Mustafa Demirhan, bu tapeyi iptal ettirdi.

-Bir yandan yolsuzluklar konusunda hassas davranılıyormuş gibi yapılıyor, bir yandan da bazı kişilerin suç unsuru olabileceğini düşündüğümüz konuşma
tapeleri iptal ediliyor... Bu olayın ardından bende samimiyet konusunda kuşkular oluştu.

ŞAHİN'İN BAŞINI GİZLİ TANIK YEDİ!

İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınmasına işte bu ifade
neden olmuş.

Bu ifade dikkate alınmış ve "İbrahim Şahin'in Cemaat'e yakın olduğu" düşünülmüş.

İşin tam doğrusunu bilmek tabii ki mümkün değil ama ben de İbrahim Şahin'in başını "Gizli Tanık" ifadesinin yediğini düşünüyorum.