Medya
22 Eki 2015 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Ahmet Hakan'dan bomba Abdullah Gül iddiası! "Eğer 5.parti çıkacaksa..."

Ahmet Hakan bugünkü yazısında tartışılacak 5. parti iddiası ve Abdullah Gül hakkında analiz kaleme aldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonrası "beşinci parti ihtimali"nden söz etti Ankara'da kulisler hareketlendi.

SİYASİ MÜHENDİSLİK Mİ?

Siyasi kulislerde, Bahçeli'nin kastettiği "5.parti"nin AK Parti'den kopabilecek vekiller" olduğu konuşuluyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bu görüşü bir adım daha ileri taşımış ve "Şahsi kanaatim AKP içinden iki parti de çıkabilir" demişti. Bahçeli ve çevresinin 'bu çıkışı "AK Parti üzerinde siyasi mühendislik çalışması yapılıyor" diye de yorumlandı.

ABDULLAH GÜL YALANLAMIŞTI

Söz konusu iddiaları sert bir dille yalanlayan Abdullah Gül "Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde bana atfedilen ifadeler  tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir." ifadelerini kullandı. Tartışmalara katılan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde “Beşinci parti nereden ve nasıl çıkar” sorusuna beş madde ile yanıt verdi:

"ABDULLAH GÜL 5. PARTİ İÇİN KOLLARI SIVAYABİLİR"

-BİR: Eğer beşinci parti çıkacaksa... Muhakkak ki bir biçimde AK Parti içinden çıkacaktır.

-İKİ: AK Parti içinden böyle bir partinin çıkabilmesi için AK Parti’nin seçimden azıcık zayıflayarak çıkması şarttır.

-ÜÇ: Bir zayıflama söz konusu olursa... “Bu parti bizim kurduğumuz parti olmaktan çıktı, bir Tayyip Erdoğan partisi oldu” diyerek partinin bazı kurucularının da içinde yer aldığı yeni bir partinin doğma ihtimali güç kazanır.

-DÖRT: Kendisini merkezde, sağda konumlayacak olan böyle bir parti “muhafazakâr demokrat” bir kimlikle ortaya çıkacaktır.

-BEŞ: AK Parti’de kendisine adım bile attırılmayacağını gören Abdullah Gül, 1 Kasım seçiminin ardından böyle bir partinin kuruluşunu gerçekleştirmek için kolları sıvayabilir.

ART NİYETLİLER İÇİN BİR NOT: Yukarıda yazılanlar bir temenniyi değil bir analizi yansıtmaktadır. Yoksa beşinci parti çıkmış, çıkmamış... Zerre kadar bile umurumda değildir.

Yazının tamamı için tıklayın