Medya
05 Şub 2021 09:39 Son Güncelleme: 05 Şub 2021 09:58

Ahmet Hakan'dan Boğaziçi için 'çözüm' yazısı! "Herkes biraz ödün verse..."

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasının ardından başlayan protestolara ilişkin, "Üniversite içinden rektör atamak bir seçenek olarak masada olsa, huzur gelse” ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atamasının ardından başlayan protestolara değindi.

Hakan yazısında, rektörlerin üniversite içerisinden seçilmesinin bir seçenek olarak masada olabileceğini savunarak şunları söyledi: 

"Sıkılı yumruklar birazcık gevşese, diyalog kültürü devreye girse, öğrenciler bir adım geri atsa, yöneticilerimiz bir adım geri atsa, Rektör Bulu, yeni bir yaklaşım denese, gösterilerdeki tahrikçiler yalnız bırakılsa. Terör unsurları elbirliğiyle ayıklansa, sloganların yerini fikirler alsa, polisimiz biraz daha dikkatli olsa, siyaset kurumu yatıştırıcı bir yaklaşımda bulunsa. Herkes biraz ödün verse, mesele rektör meselesinin dışına çıkmasa, olaylar kampus dışına taşırılmasa... Kâbe konusunda incitilenlerden özür dilense, gaz verip çocukları ateşe atanlar kınansa, karşılıklı inatlaşmalardan vazgeçilse... Üniversite içinden rektör atamak bir seçenek olarak masada olsa, huzur gelse, sükûnet gelse, barış gelse, ve en sonunda 'uzansak sonsuza."