Gündem
27 Haz 2010 19:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

AHMET HAKAN'DAN AŞK-I MEMNU'YA ALTERNATİF OLACAK DİZİ ÖNERİLERİ

Ahmet Hakan'dan, Aşk-ı Memnu'nun bitmesiyle boşluğa düşen halkın acısını hafifletebilecek yeni dizi önerileri

Gazeteci Ahmet Hakan'dan, Aşk-ı Memnu'nun bitmesiyle boşluğa düşen halkın acısını hafifletebilecek yeni dizi önerileri

Ahmet Hakan'ın köşe yazısında "Al yağmala ey dizici" başlığıyla sunduğu öneriler şöyle:

ŞIPSEVDİ: Şöyle davudi bir ses “Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ölümsüz eseri: Şıpsevdi” diye tanıtır diziyi... İçinde züppelikle alay var, daldan dala konan bir çapkın var, halk usulü gülmece var... Eh biraz da “sezon finali”ne şöyle merak uyandırıcı bir son saklandı mıydı, gelsin reytingler.

SİNEKLİ BAKKAL: Bugüne uyarlanınca acayip bir kıvam çıkar ortaya: Muhafazakâr demokrat dünyanın çelişkileri anlatılır... Türbanlı cipliler ile türbanlı işçiler arasındaki gerilimden söz edilir... Mistik eğilimlerden falan söz edilir... “Kız Tevfik” rolü için Fatih Ürek çok iyi gider... Ama sanırım böyle bir dizi için Cumhuriyet Gazetesi’nin bir kanal açması gerekecektir.

DİŞİ ÖRÜMCEK: Bir Türk hariciyecisinin fettan karısının maceraları... ATV uyuma... Refik Halit Karay’ın ölümsüz eserinden hemen uyarla... Hem seyirci çeker, hem de dönemin ruhuna uygun olur.

 KÜRK MANTOLU Madonna: Sabahattin Ali romanı... İçinde aşk var... Çaresizlik var... Ölüm var... Melodram var... Sündürmeye müsait... Sezon finaline uygun bir son da var... Bence tam yağmalanacak bir eser...