Medya
29 Nis 2021 07:22 Son Güncelleme: 29 Nis 2021 08:54

Ahmet Hakan'dan alkol yasağı açıklaması: Tekel bayilerini toptan kapatmak da neyin nesi?

17 günlük tam kapanma sürecinde, alkol satışının yasaklanması üzerine başlayan tartışmalara Ahmet Hakan da katıldı. Hakan, 'Hadi diyelim ki... Alkol yasağı getirdiniz. Tekel bayilerini toptan kapatmak da neyin nesi?' dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı "Doğruları ve yanlışlarıyla alkol tartışması" başlıklı yazısında, "Alkol ve korona ilişkisi açısından şu üç doğruyu söylemem gerekir: BİR: Alkol, bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor. Doğrudur. İKİ: Dünya Sağlık Örgütü, korona açısından alkolden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Doğrudur. ÜÇ: Dünyanın birçok ülkesinde karantina süreçlerinde alkol satışına aşırı sınırlandırmalar getiriliyor. Doğrudur. Ama bütün bu doğrular, alkol satışlarının tüm yurtta 17 gün süreyle yasaklanmasını haklı çıkarmıyor." görüşünü savundu.

Tekel bayilerin kapatılması konusuna da değinen Hakan, "Hadi diyelim ki... Alkol yasağı getirdiniz. Tekel bayilerini toptan kapatmak da neyin nesi? Birçok tekel bayisi, sadece alkol satmıyor ki. Gazete, kuruyemiş, gazlı içecekler, atıştırmalıklar da satıyor. Bırakın bari onları satsınlar" ifadelerini kullandı.

Bu tartışmaların beraberinde "yaşam tarzına müdahale" tartışmalarını da getireceğini savunan Hakan, "Toptan yasaklamak... Yaşam tarzı tartışmalarını alevlendirir. “İsteyen istediğini yer ve içer, sana ne” çıkışlarına fırsat verir. Alkolle uzaktan yakından alakası olmayan insanlarda bile “hayatım sınırlandırılıyor” etkisine yol açar. Bunlar hiç mi hesaba katılmadı?" şeklinde yazısını sürdürdü.

Ahmet Hakan'ın yazısının devamı şöyle:

"Hepsini geçtim.

Eğer oy hesabıyla bunlar yapılıyorsa...

Ve “Bizim seçmenin nasıl olsa alkolle arası yok” diye düşünülüyorsa...

Bu büyük bir yanılgıdır.

*

Unutulmasın:

Millet İttifakı’nın karşı tarafı etkileme mecburiyeti varsa...

Cumhur İttifakı’nın da karşı tarafı etkileme mecburiyeti vardır.

“Bu sistemde bir oy bile önemli” cümlesi, boşuna mı ezberletiliyor bize?

*

En başa dönüyorum.

Tek dert sağlık ise...

Toptan bir yasaklama yerine...

Şu iki şeyi yapmak mümkün:

*

BİR: Alkol satışına ekstra kısıtlamalar ve sınırlandırmalar getirilir.

*

İKİ: Alkolün korona açısından zararları topluma anlatılır.

*

Bundan sonrası ise...

Aklı fikri yeten bireylerin tercihlerine bırakılır."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN