Medya
17 Oca 2013 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

AHMET HAKAN'DAN AĞIR SÖZLER ''LEVENT KIRCA MİADI DOLMUŞ BİRİDİR''

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Teke Tek'te Fatih Altaylı'yı çıldırtan Levent Kırca'ya sert ifadelerle yüklendi!

Levent Kırca’dan idol midol çıkmaz

-  LEVENT Kırca, Fatih Altaylı’yı sinirlendirmiş olabilir...
-  Levent Kırca, Fatih Altaylı ile kafa bulmuş olabilir.
-  Levent Kırca, Fatih Altaylı’nın boşluklarından yararlanmış olabilir.
-  Levent Kırca, Fatih Altaylı’nın bilenmemişliğinden ve hazırlıksızlığından istifade etmiş olabilir.
Kısacası Levent Kırca, Fatih Altaylı karşısında başarı kazanmış olabilir.
Fakat asıl mesele şudur:
Bu başarıya bakarak Levent Kırca’ya, “Geriletilen Atatürkçülüğün şaha kalkmış son kahramanı” muamelesi mi çekilecek?
*

Levent Kırca şudur:

-  İSKİ sözcüğünden, jet-ski sözcüğünden belden aşağı espriler üreterek en fazla “erken dönem Recep İvedik” sıfatını almaya hak kazanabilecek biridir Levent Kırca.

-  Bakmayın siz onun “Ben her zaman muhaliftim” demesine... Hükümetlerin ülkeye egemen olamadıkları dönemde hükümetlere çakan ama ülkenin asıl egemenlerine ancak kendisine tanınan icazet alanı içinde bir-iki kez çakabilmiş biridir Levent Kırca.

-  Hükümete dostluk ya da düşmanlık etmeyenleri “yalaka” kapsamına sokarak memleketi esaslı bir cepheleşmenin içine sürüklemek isteyen biridir Levent Kırca.

-  Muhaliflik onun sığındığı son yerdir... Eğer Fox adlı kanalda hükümete yolladığı “mavi boncuklar” hükümet tarafından kabul görseydi, bugün program yapmaya devam edecek ve İşçi Partisi rozetini de asla yakasına takmayacaktı... İşte böyle biridir Levent Kırca.

-  Miadı dolmuş biridir Levent Kırca... Fakat “süper tahammülsüz” hükümet, onun gibi miadı dolmuş birine dahi tahammül edememiştir... O da mecburiyetten muhalif olmuştur... Kendisine biraz daha tahammüllü bir hükümet idaresinde muhalifliği asla aklına bile getirmeyecek biridir Levent Kırca...

-  Politik bir gösterinin tam ortasında “karı düzmek” gibi bir lafı edebilecek, ardından da “Dilim sürçtü, özür diledim, oldu/bitti” diyebilecek biridir Levent Kırca...

-  Kendisine sorsanız: Bütün gösterileri acayip izleniyor, halk “Levent... Levent...” diye kapısına yığılmış durumda, stadyumlar seyircilerini almıyor, başına geçtiği televizyon kanalı izlenme rekorları kırıyor... “İyi de sen neden bütün bunlara rağmen sürekli ağlaşıyorsun ki?” sorusuna cevap veremeyen bir adamdır Levent Kırca...

-  Analiz yapmaz, ezber cümleleri vardır: Türk Ordusu lağvedildi, generaller içeride, Cumhuriyet tehlikede... Başka? Başka hiçbir cümlesi olmayan biridir Levent Kırca.

Ahmet Hakan’ın yazısının tamamı için tıklayın