Gündem
01 Eki 2015 18:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Ahmet Hakan'a saldırıya tepki yağdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darp edilmesine tepkiler sürüyor.

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Coşkun'a yönelik saldırının aslında insan haklarına, demokrasiye, basın-ifade özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yapılan bir saldırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, şiddete karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesini kınayarak, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, demokrasinin vazgeçilmez değeri olan basın hürriyetini hedef alan saldırıların kınandığı belirtilerek, "Sorumluların bu sorunu öncelikli kabul edip müdahale etmesi gereğine dikkati çekmek istiyor ve tüm basını bu tür saldırılar karşısında tek vücut olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir de Coşkun'a yönelik saldırının öncelikle gazetecilik mesleğine, ardından da halkın haber alma özgürlüğüne karşı yapıldığını aktararak, saldırıyı kınadı.

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada da bu olayın arkası ve önüyle mutlaka aydınlatılması gerektiği kaydedilerek, "Tek sevindirici gelişme, saldırganların hemen yakalanabilmiş olmasıdır. Bu saldırı, demokrasinin en değerli kazanımı olan düşünce özgürlüğüne yöneliktir. Demokrasi güçleri, hangi ideolojinin savunusu içinde olursa olsun, bu saldırı karşısında tavır almalıdır" denildi.