Polemik & Kulis
25 Ara 2020 16:03 Son Güncelleme: 25 Ara 2020 16:23

Ahmet Hakan ve Kübra Par Olay TV’ye 'Geçmiş olsun' dedi, tepkiler art arda geldi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile yengesi Habertürk yazarı Kübra Par'ın 'Olay TV'ye dair kaleme aldıklarına Hürriyet'ten tazminatsız kovulan gazetecilerden tepki yağdı.

Olay TV’nin ortaklık krizi sonrası kepenk indiriyor olması Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın da gündemindeydi.

Hakan dünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

"Çok üzüldüm.
Cavit Bey için değil.
Çünkü ona demiştim ben yaşayabileceklerini.
Ben asıl o televizyonda çalışan arkadaşlarım için üzüldüm.Umarım onlara yeni bir kapı açılır."

ÇAĞLAR'A YÜKLENDİ, PATRONUNU ÖVDÜ

Bugün de kardeşiyle evli olan yengesi Kübra Par benzer ifadelerle hem Cavit Çağlar’a yüklendi, hem de satır arasında kendi patronunu övdü:

"Gördüğü ilk baskı karşısında “Tamam o halde kapatıyorum” diyecek bir patronla yola çıkılamayacağını bir kez daha anlamış olduk.
Binbir heves ve heyecanla yola çıkıp hayal kırıklığına uğratılan meslektaşlarımıza büyük geçmiş olsun…"

"ÜZÜLMEYİN, TAZMİNATLARI ÖDEYİN YETER"

Bu satırlara Hürriyet’ten tazminatsız kovulan gazetecilerden sert tepki geldi.

Hürriyet’ten çıkarıldıktan sonra Olay TV’de çalışmaya başlayan gazeteci İpek Yezdani sosyal medya hesabından yanıt verdi:

Sayın Ahmet Hakan, Olay TV'de çalışan arkadaşlarım için üzüldüm demiş sağolsun, bizim için üzülmeyin, genel yayın yönetmeni olduğunuz Hürriyet gazetesinin sahiplerine yasadışı şekilde el koydukları tazminatlarımızı ödemelerini söyleyin yeter…

"ALBAYRAK'IN İSTİFASINI GAZETEYE KOYMAYAN..."

Bir diğer tepki gösteren gazeteci de Timur Soykan’dı:

Berat Albayrak'ın istifasını Saray talimatıyla gazeteye koymayan Hürriyet GYY'si Ahmet Hakan, medya dersi veriyor. Üstelik hükümetin baskısına değinmeden Olay TV'nin kapanmasını yazacak kadar kıvrak.

"HÜRRİYET'TEN ATILINCA GIKIN ÇIKMADI"

Hürriyet’ten tazminatsız kovulan bir diğer gazeteci olan Serkan Ocak da tepki gösteren isimler arasına katıldı:

Ahmet Hakan dün köşesinde üzgün olduğunu yazdı. Olay TV kapanınca Cavit Çağlar'a değil de oradaki gazetecilere üzülmüşmüş. Hürriyet'ten atılan 45 gazeteciden bazıları Olay'da çalışmaya başlamştı. Yani Hürriyet'ten atılınca gıkın çıkmasın, Olay TV'de işsiz kalınca üzül.Tabi yersen!