Politika
06 Nis 2023 12:31 Son Güncelleme: 06 Nis 2023 12:36

Ahmet Hakan o adaylar için partileri uyardı: Hepsi başınıza bela olacak

Türkiye 14 Mayıs 2023 günü cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Partiler vitrine koyacakları aday yarışına girdi. Türkiye güzelleri, tanınmış şarkıcılar, gazeteciler vitrin adayı olarak listelere giriyor. İşte bu duruma Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan itiraz ve uyarı geldi...

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, partiler de milletvekili listelerine son şeklini vermek için çalışıyor. Partilerin kazanacak aday kadar vitrin adaylara da odaklanması sonrası AK Parti 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş'ı, CHP şarkıcı Candan Erçetin'i, HDP Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'ı milletvekili adayı listesine koyuyor. Birçok gazeteci ve sanatçı da TİP'ten aday oldu.

"TÜRK SİYASİ HAYATI BANA ÖĞRETTİ"
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, milletvekili adayı yapılan ünlülerle ilgili partileri uyardı. "Milletvekili listelerine konan artistlerin, şarkıcıların, gazetecilerin, meşhurların, mankenlerin, Türkiye güzellerinin seçime etkisi genelde sıfır olmuştur" diyen Ahmet hakan şu uyarıyı yaptı:

"HEPSİ PARTİLERİNİN BAŞINA BELA OLACAK"
"Üstelik bu tipler, bir süre sonra partilerinin başına bela olmuşlardır. Listeler belirmeden tüm partilerin bu gözlemimden yararlanmalarını dilerim."