Politika
12 Eyl 2023 08:50 Son Güncelleme: 12 Eyl 2023 09:11

Ahmet Hakan, Meral Akşener’in ‘hamlelerini’ yazdı! ‘Önce çok sinirlenir, gönül koyar, sonra…’

Ahmet Hakan, yerel seçimlerle ilgili yaptığı Meral Akşener değerlendirmesinde “Önce çok öfkelenir, Yavaş’a ve Kılıçdaroğlu’na gönül koyar, sonra destek açıklaması yapar” diye yazdı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olduğunu açıklamasına ilişkin olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olası tavrını yorumladı.

Ahmet Hakan, şu yorumu yaptı:

"Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın adaylığını ilan ederek Meral Akşener’e şöyle demiş oldu: Valla Meral Hanım, hiç kusurumuza bakma. Biz Ankara’da adayımızı belirledik, açıkladık, ilan ettik. Size sormaya da hiç lüzum görmedik. Bundan sonrası artık sizin bileceğiniz iş. Pazarlık, ittifak arayışı falan yok. Eliniz mecbur Mansur Yavaş’ı destekleyeceksiniz. Nasıl olsa Ankara’da ayrı bir aday çıkarmaya cesaret edemezsiniz. Evet, emrivaki yaptık. Evet, faka bastırdık.

Peki bu meydan okumaya karşı Meral Akşener, “Restine rest... Ben de Ankara’da partimin adayını çıkarıyorum” der mi? Hiç sanmıyorum.

Peki ne yapar? Sanırım sırasıyla şu iki şeyi:

- Önce: Çok sinirlenir, çok öfkelenir, saygısızlığa maruz kaldığını düşünür. Hem Yavaş’a hem Kılıçdaroğlu’na gönül koyar.

- Sonra: Seçim tarihinin yaklaşmasına doğru Ankara’da Mansur Yavaş’a güçlü bir destek açıklaması yapar."