Medya
10 Eyl 2021 08:35 Son Güncelleme: 10 Eyl 2021 08:42

Ahmet Hakan: İmamoğlu’nun açıklaması ne anlama geliyor?

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” konusunda yaptığı son açıklamayı değerlendirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun “Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Bu açıklamadan dört sonuç çıkardığını söyleyen Hakan, bunları şöyle sıraladı:

BİR: Meral Akşener, İmamoğlu’nu övünce, “Akşener, İmamoğlu kartını masaya sürdü” yorumları yapılmıştı. İmamoğlu, bu kıskaçtan kendini kurtarmak istiyor.

İKİ: İmamoğlu, bu açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu’na “Ben senin önünde engel olmam, sen adaysan benim bir çıkışım olmaz” mesajı veriyor.

ÜÇ: Adaylık topunun ayağına gelmeyeceğini fark eden İmamoğlu, “Benim zaten öyle bir amacım yoktu” demenin yapı taşlarını döşüyor.

DÖRT: Millet ittifakı, İmamoğlu’nun aday olması konusunda uzlaşırsa... İmamoğlu, bu açıklamaya rağmen aday olur. Yani kapı tam kapanmış değil.