Medya
26 Eki 2020 23:40 Son Güncelleme: 27 Eki 2020 10:40

Ahmet Hakan Fransız boykotunda gemiyi kayalara bindirdi! Tornistan edebilecek mi?

Ahmet Hakan bugünkü yazısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kötü terse düştü. Hakan'ın, Fransız boykotunun akılsızca olduğunu yazdığı aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm İslam dünyasını Fransız mallarını boykota çağırdı. Şimdi okurlar Ahmet Hakan'dan bir tornistan yazısı beklemeye başladı.

Ahmet Hakan bugün (26 Ekim Pazartesi) kaleme aldığı köşe yazısıyla gemisini resmen kayalara bindirdi. Şanssızlık… talihsizlik… habercilik kazası… öngörüsüzlük… tahmin edememe… hepsini alt alta yazalım. Ama listenin en başına “Reis’i tanıyamamış olmak” maddesini koyalım.

O yazıyı okuyup üstüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dinleyenler içlerinden ‘eyvah eyvah’ mı dedi, ‘kıskıs’ mı güldü, ‘acı acı’ mı hislendi… Neyse ne herkes kendince Ahmet Hakan’ı akıllarından geçirdi. 

 Bu yazının alt kısmında Ahmet Hakan’ın cümlelerini okuyacaksınız. İşin özetinde diyor ki, 

‘Fransız mallarını boykot edin demek’

*Akıllıca değildir. 

*Zeka dolu değildir.

*Yaratıcı değildir. 

*Etkileyici değildir. 

*Sonuç alıcı değildir.

*Şaşırtıcı değildir.

*Macron’u afallatıcı değildir.

 Ve Fransız mallarına boykot çağrısının Macron’u zerre kadar ırgalamayacağını iddia etti. 

 Yazının daha dumanı tüterken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün tüm İslam dünyasını Fransız mallarına karşı boykota çağırdı. Hem de öyle böyle değil. Macron için ‘akli noktada kontrole muhtaç lider’ tanımlaması yaptı. 

Ahmet Hakan, Reis’i dinlerken ne düşündü acaba? ‘Eyvah gemiyi kayalara sürmüşüm, tornistanı nasıl yaparım’ demiş midir? Onun kıvrak kaleminin maharetini bilenler, hemen bugün yarın bir tornistan yazısı beklemeye başladılar bile. 

Ahmet Hakan’ın kayalara bindirdiği gemisini tekrar açık sularda yüzdürmesi için “Usta ben sadece mallarını değil Fransız öpücüğünü boykot ediyorum. İçinden Fransız geçen her şeyi boykot ediyorum” içerikli tornistan yazısını okurlar heyecanla beklemeye başladı bile… 

İşte Ahmet Hakan’ın gemisini kayalara bindirdiği o yazısı…

FRANSIZ MALLARINI BOYKOT MU DEDİNİZ?

BİR ülkeye kızıldığında akla ilk ve son gelenin o ülkenin mallarının boykot edilmesi olması ne hazin.

Niye daha yaratıcı, daha etkileyici, daha zekâ dolu, daha akılcı, daha sonuç alıcı, daha şaşırtıcı yollar akla gelmiyor, anlamış değilim.

Mesela Fransız toplumuna Macron’un yapıp ettiklerinin sıradan bir Müslüman’da nasıl bir etki uyandırdığını anlatmayı deneyebilirsin... Mesela Fransız toplumundan kendi haklı duruşuna destekçiler bulmaya çalışabilirsin... Mesela Macron’un oluşturduğu İslam karşıtı havayı, vicdani bir yaklaşımla Fransa içinde dağıtacak çıkışlar yapabilirsin...

*

“Fransız mallarını boykot ediyoruz” demek... Hem işin kolayına kaçmaktır, hem de Macron’u zerre kadar ırgalamaz.

Onun yerine Macron’u afallatacak daha akılcı yollar denenmeli.