Medya
22 Ara 2020 11:01 Son Güncelleme: 22 Ara 2020 14:20

Ahmet Hakan: FETÖ’cülerin çıplak arama iddiaları inandırıcı değil

Meclis’te gündeme gelen ‘cezaevlerinde çıplak arama’ iddiasını bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "FETÖ’cülerin çıplak arama iddiaları etkili olamıyor" görüşünü savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'üniversiteli 30 kadın çıplak aramaya maruz bırakıldı' iddiasına sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu'nun TBMM'yi terörize ettiğini söyleyen Zengin, "Türkiye'de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum" dedi.

Bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmayı "FETÖ’cülerin çıplak arama iddiaları neden etkili olamıyor?" başlığıyla köşesinde değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "FETÖ’cülük, bir aldatma ve kandırma hareketidir." deyip ekledi: Dava adına gözlerini kırpmadan yalanları patlatırlar. İcabında dans ederler, içki içerler, top sakal bırakırlar...

Hakan sözlerinin devamında "İşte tam da bu yüzden. Bu örgüt mensuplarının beyanlarını esas almak.İnsanın kendini mal gibi hissetmesine yol açmakta." yorumunda bulundu. 

İşte Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm; 

Bütün bir Türkiye, artık şunları çok iyi anladı:

- FETÖ’cülük, bir aldatma ve kandırma hareketidir.

- Başı, ortası ve sonu sinsilik üzerine bina edilmiştir.

- Gerçek amacı gizlemek, adamların milli sporudur.

- Örgütün en temel şiarı şudur: Olduğun gibi görünme!

- Dava adına gözlerini kırpmadan yalanları patlatırlar.

- Solcu olurlar, liberal olurlar, Atatürkçü olurlar.

- İcabında dans ederler, içki içerler, top sakal bırakırlar.

- Kılıktan kılığa girmekte, sızmakta, sokulmakta üstlerine yoktur.

- Çokyüzlülüğün zirvesine ulaştıkları için deşifre olmazlar.

- Öyle inandırıcı yalan söylerler ki... Saf gibi aldanırsın.

- Öyle etkileyici rol yaparlar ki... “Acaba” mı dersin.

- Yukarıdan bir emir alırlar, hepsi aynı yalanı söyler.

- Tarihte hiç görülmemiş bir senkronize yalan örgütüdür bu.

*

Kimimiz iş işten geçtikten sonra...

Kimimiz ta en başta...

Bunların hepsini anladık.

*

İşte tam da bu yüzden...

Bu örgüt mensuplarının beyanlarını esas almak...

İnsanın kendini mal gibi hissetmesine yol açmakta.

*

“Çıplak arama” konusunda anlattıkları korkunç hikâyelerin toplumda sarsıcı bir etki yapamamasının en temel nedeni budur.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu bütçe görüşmelerinde, “Aslıhan Gençay, bir gazeteci. Bakın, Sivas Cezaevine girerken açık cezaevine giriyordu, çıplak aramaya maruz kaldı, reddetti. Bunun üzerine kapalı cezaevine gönderildi ve hakaretlere uğradı” dedi. Gergerlioğlu, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde 30 üniversite öğrencisinin de onur kırıcı yöntemlerle çıplak arandığını iddia etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te “Bakın bu Meclis’te Gergerlioğlu diye birisi var. Bu tip yalanlara ve dezenformasyonlara çok başvuruyor” diye tepki göstermiş, Uşak Valiliği Gergerlioğlu’nu yazılı açıklamayla yalanlarken, Emniyet Müdürlüğü’nde görevli memur ve amirler de hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Devam eden tartışma üzerine Gergerlioğlu, “Türkiye’de çıplak arama sadece şimdi değil yıllardır var. Özlem Zengin’in inanmamasıyla inanılmayacak bir şey değil bu. Araştırılması ve gerçeğin net bir şekilde görülmesi lazım. Cinsel taciz ve cinsel işkenceye varacak denli devam ediyor” diye konuşmuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de EuroNews kanalına verdiği röportajda “Gergerlioğlu kadar ben Meclis’i terörize eden başka bir milletvekili görmedim” diyerek iddiaları yalanlamıştı.