Medya
04 Oca 2016 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Ahmet Hakan Erdoğan'a tehlikeli diyen gazeteye çattı: Ey Bild, otur sıfır!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında Alman gazetesi Bild'e yaptığı Erdoğan kıyaslaması nedeniyle yüklendi.

Ahmet Hakan, Alman Bild gazetesinin dünyada üç lideri 2016 için "tehlike" olarak gördüğü dünya liderleri arasında Erdoğan'ı da sayması üzerine gazeteye "otur, sıfır" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısı:

Alman Bild gazetesi, dünyada üç lideri 2016 için "tehlike" olarak göstermiş.

*
Kim bu üç lider?
-Kuzey Kore'nin yaramaz çocuğu Kim.
-İran'ın reformcu lideri Ruhani...
-Ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan...

Önce bu üç lidere bakalım:

*
-KİM: Artık dünyada bir "diktatör parodisi" olarak algılanıyor. Bu parodiye tanık olmak isteyenler için Kuzey Kore'ye politik turlar düzenleniyor. Komik bir karakter... Zerre kadar ciddiye alınacak bir tarafı yok. Otoriterliğinin derecesi ise tarih ötesi... Putin bile bunun yanında yunmuş yıkanmıştır.

*
-RUHANİ: İran'daki rejimden bugüne kadar fevkalade rahatsız olanlar bile onun ne denli büyük bir reformcu olduğunu söyleyip duruyorlar. Onun reformcu kişiliğinin de etkisiyle dünya, İran'la barışıyor. En büyük karşıtları İran'daki tutucular ile Batı'daki "Bu İran'dan bir numara olmaz" diyenler... Bu iki kesim, Ruhani karşıtlığında birleşiyor.

*
-ERDOĞAN: "Kuvvetler ayrılığı" ilkesiyle başı hoş değil... Uyguladığı dış politika tartışılıyor... İçeride otoriter rüzgârlar estiriyor... Ülkede anayasal bir boşluğun ortaya çıkmasına neden oluyor... Ama tüm bunlara rağmen Kim gibi komik bir karakterle ya da Ruhani gibi baskıcılığı ve otoriterliği tartışılmaz bir rejimin başıyla kıyaslanamaz.

*

Suudi Arabistan, Suriye, Rusya gibi ülkelerin despotlarını hiç mesele etmeden... Birbiriyle asla kıyaslanamaz bu üç ismi "Yeni Yılın En Tehlikeli Üçlüsü" olarak aynı potada eriten Bild'e "Otur, sıfır" diyorum.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN