Medya
21 Kas 2020 13:30 Son Güncelleme: 21 Kas 2020 13:44

Ahmet Hakan eleştirilerin hedefindeki Bülent Arınç'a sahip çıktı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında Bülent Arınç’ın iş adamı Osman Kavala ve HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu ile ilgili sözleri için “tümünün altına imzamı atıyorum” dedi.

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın işadamı Osman Kavala ve HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yargı mensupları hakkındaki sözlerini bugünkü köşesinde yorumladı. 

Arınç'ın inandırıcılığının “çok ağır hasar” aldığını belirten Hakan, “Ama durumun böyle olması... Bülent Arınç’ın söylediklerinin doğru olduğu gerçeğini değiştirmez” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bülent Arınç...

- Bütün kesimler nezdinde yıpranmış bir isimdir.

- Uzun zamandır sözünün etkisi azalmıştır.

- Zannettiği gibi “yukarıda” bir konumda değildir.

- İnandırıcılığı çok ağır hasar almıştır.

*

Ama durumun böyle olması...

Bülent Arınç’ın söylediklerinin doğru olduğu gerçeğini değiştirmez.

Doğruları Bülent Arınç da söylese kabulümüzdür

Doğruları Bülent Arınç da söylese doğrudur.

*

İşte bu nedenle...

Bülent Arınç’ın...

Hukukla, reformla, yargıyla, tutuklamalarla, özgürlükçülükle, Osman Kavala’yla, savcılarla, hâkimlerle ilgili söylediklerinin tümünün altına imza atıyorum.

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitaba Selahattin Demirtaş’tan bile daha fazla anlam yüklemesini ise...

İmza dışı bıraktığımı belirtmek isterim."

NE OLMUŞTU?
Bülent Arınç, katıldığı bir programda Selahattin Demirtaş'ın ve Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirirken, "Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tutuklu kalmaması lazım. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir” demişti. "Ey hakim ve savcılar" diyerek yargı mensuplarına seslenen Arınç, okuduğunu söylediği iddianameler için "Çocuk bile yazmaz bunları. Zanla, şüpheyle, kıyas yoluyla delil uyduramazsınız" ifadelerini kullanmıştı.