Medya
24 Mar 2022 10:34 Son Güncelleme: 24 Mar 2022 10:41

Ahmet Hakan canını sıkan fotoğrafları paylaştı! "Doğru ve vicdani bulmuyorum"

Gazeteci Ahmet Hakan Ukrayna’dan ajansların geçtiği bazı fotoğrafları sevmediğini dile getirirken “cezalandırma yöntemlerini hiç de insani, doğru ve vicdani bulmuyorum” diye yazdı.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş esnasında Ukrayna’daki yağmacılara verilen cezalar Ahmet Hakan’ın canını sıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Hakan bugünkü köşesinin bir bölümünü bu fotoğraflara ayırırken “Ben bu cezalandırma yöntemini hiç de insani, doğru ve vicdani bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İşte o fotoğraflar ve Ahmet Hakan’ın yazdıkları

Kalbim Ukrayna’dan yana. Direnişin başarılı olmasını, Rusya’nın burnunun sürtmesini istiyorum. Mazlumun Ukrayna olduğunu, saldırganın Rusya olduğunu hiç aklımdan çıkarmıyorum.

Fakat üç beş gündür Ukrayna’dan bazı fotoğraflar geliyor önüme. Kimi tekli kimi toplu halde direklere sımsıkı sarılarak cezalandırılan insanlar. Yüzleri gözleri boyanmış.

Bazıları “Bir savaş halidir. Savaşta bu tür şeyler olur. Ayrıca bunlar, yağmacılar. Yağmacılara veriliyor bu ceza” falan diye olayı gerekçelendirseler de... Ben bu cezalandırma yöntemini hiç de insani, doğru ve vicdani bulmuyorum.