Medya
14 Tem 2015 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Ahmet Hakan bombaladı: Yok öyle yağma ey Kabataş yalancıları!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Kabataş olayı hakkında Star Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün yaptığı 'Saçma sapan bir kurguydu' açıklaması üzerine sert bir yazı kaleme aldı.

Gezi Parkı protestoları sürerken, Kabataş'ta başörtülü bir kadının göstericilerin saldırısına uğradığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunun ortaya çıkmasının ardından tartışmalar sürüyor. İki yıl önce öne sürülen bu 'saldırı' iddiasını ilk olarak Star gazetesi, gündeme getirmiş, saldırıya uğradığını öne süren kadınla konuşan Elif Çakır'ın röportajını manşetten yayınlamıştı.

Aradan geçen sürede gazetenin sahibiyle yönetimi arasında bazı sorunlar yaşandı ve o dönemin genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile aralarında Elif Çakır'ın da bulunduğu bazı yazarlar gazeteden uzaklaştırıldı. Ancak gazeteden ayrılanlar da 'kalanlar' da birbirlerine karşı eleştirilerini - zaman zaman sertleştirerek- sürdürdüler.

Son olarak dün, Star yazarı Cem Küçük, aslında bizzat kendi gazetesinin gündeme getirdiği bu iddia için "saçma sapan kurgular" diye yazdı. Elif Çakır ise bu yazıya twitter üzerinden önce "şuursuz tetikçi" diyerek yanıt verdi, ancak sonra bu yanıtı sildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında bu konuya değinerek şunları yazdı: 

Yok öyle yağma ey Kabataş yalancısı

“STAR gazetesi, iki sene önce Gezi olayları sırasında… Sekiz sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla haykırdı.

Dedi ki: Üzerleri çıplaktı. Elleri deri eldivenliydi. Kadını dövdüler. Bebeğini fırlatıp attılar. Kadının üzerine işediler. Hepsinin görüntüsü var.

Tarihe “Kabataş Yalanı” olarak geçen bu olayla ilgili olarak… Bu manşeti atan Star gazetesinde dün bir yazı çıktı.

Yazıda o manşet için… “Saçma sapan bir kurguydu” deniliyordu. “Yazılanlar yalandı” deniliyordu. “Algı operasyonu çekildi” deniliyordu.

Yok öyle yağma ey Kabataş yalancıları! Siz o yalanı, sekiz sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla havalandırdınız.

Bir köşede gizlenmiş iki küçük cümleyle kendinizi temize çıkaramazsınız.

Eğer azıcık imanınız, azıcık insanlığınız, azıcık dürüstlüğünüz, azıcık insafınız, azıcık özeleştiri temayülünüz, azıcık kendinize saygınız, azıcık okurunuza saygınız varsa… Sekiz sütun üstüne kapkara puntolarla… “BİZ KABATAŞ YALANCISIYIZ” diye yazacaksınız.

Başka türlüsü kurtarmaz.”