Magazin
15 Ara 2013 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Ahmet Hakan bana destek değil köstek oldu!

Ünlü oyuncu Başak Sayan, Ömür Gedik'e samimi açıklamalarda bulundu.

Başak Sayan’ın “Yaprak Dökümü” ile başlayan çıkışı, “Altındağlı” dizisiyle devam ediyor. Geçen iki yılda iki de kitap çıkaran Başak, şimdilerde üçüncü romanını bitirmeye çalışıyor. Bir dönem aşk yaşadığı Ahmet Hakan’ın yazarlığına destek değil köstek olduğunu belirtmekten kaçınmayan Başak Sayın, Hürriyet'ten Ömür Gedik'le  yaptığı röportajında aşk hayatı, yazarlığı ve oyunculuğu hakkında konuştu.

* Yüz hatlarında sıra dışı bir güzellik, çekicilik var. Nereden geliyor bu kaşın gözün temeli?

- Ankara’da doğdum büyüdüm. Ailem ise Karslı. Baba tarafından Azeri kökenliyiz.

* Anne-baba ne iş yapardı?

- Babam asker, annem Alman Dili ve Edebiyatı hocasıydı.

* Alman disipliniyle büyüdüm demen bundan mı?

- Evet. Annem çok fenaydı bu konuda. Kendisi Almanya’da büyümüş. Çok mükemmeliyetçidir. Her şey kurallı yani. Okuldan geldiğimde “Bugün okulda ne öğrendin” derdi. Her gece sözlü ve yazılı yapardı.

* Çocukluk hayalin var mıydı?

- Oyuncu ve yazar olmak. 6-7 yaşlarındayken küçük öyküler yazıyor, bir yandan da mahallenin çocuklarına tiyatro düzenliyordum.

* 6-7 yaşında bile oyuncu ve yazar olmak istediğine göre bu yönde çalışmaların olmuştur.

- Bir şeyi tüm kalbinle istiyorsan, hayat bir şekilde seni o yola sokuyor. Mesleğimde hiçbir şey altın tepside sunulmadı bana. Üniversitedeyken TV kanallarında çalışmaya başlamıştım, önce kamera arkası sonra kamera önü. Derken reklam teklifleri, ardından oyunculuk. Yazarlığa gelirsek, kendimi bildim bileli yazıyordum ama profesyonel anlamda yazdıklarımı ortaya çıkarmam dört-beş sene önce gerçekleşti.
OYUNCU OLDUM DİYE BABAM İKİ SENE BENİMLE KONUŞMADI

* Ekonomi okudun ama oyunculuğa başladın. Normal mi bu?

- Annem, babam istedi iyi bir bölümde okumamı. Ama ben televizyonda iş yapmaya başlamıştım okurken. İlk işim “Çılgın Bediş”ti.

* Ailenin tepkisi ne oldu?

- Babam küstü. İki sene konuşmadı benimle. O zaman sektör şimdiki gibi değil. Bu işten para kazanılmaz, bu işin sonu pek iyi olmaz diye bakıyorlar. Hatta başıma bir şey gelir diye korkuyorlardı.

AHMET HAKAN BANA KÖSTEK OLDU

* İlk kitabın çıktığında “Ahmet Hakan’la sevgili oldu, sonra kitap yazmaya başladı” dedikoduları çıktı. Neler hissettin o dönemde, kendini anlatmakta zorlandın mı?

- Hayır. Çünkü okuyucum öyle düşünmüyor. Bu bir yol ve ancak yıllar sonra anlaşılabilir kısa vadeli misin yoksa uzun vadeli mi...

* Ama işte bunu bir tek sen biliyorsun.

- O dönemde Ahmet’in bana bir yardımı olmadı. Hatta tam tersi köstek bile oldu diyebilirim.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın