Medya
25 Mar 2013 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

AHMET HAKAN AKİL ADAMLARINI BELİRLEDİ; LİSTEDE KİMLER VAR?

Hükümetin barış sürecine katkısı için "Akil Adamlar" belirlemesine bir katkı da Ahmet Hakan'dan!

‘AKİL İNSANLAR’ Bu da benim listem

-  YAŞAR KEMAL:  Madem Türkiye Yaşar Baba’dır... O zaman listenin en başında o olmalıdır.
-  HASAN CEMAL: Sürecin buruk mimarı... Sürecin mazlum çocuğu... Sürecin mağdur bayrağı... Mutlaka olmalı...
-  CENGİZ ÇANDAR: Kim ne derse desin bu işe başını koymuş az adam vardır ve o az adamların en başındadır. Cengiz Abi’nin olmadığı listeye liste demem.
-  FETHULLAH ERBAŞ: En riskli dönemde en riskli adımı atmayı başarmış bir isimdir... Ta 90’larda PKK’nın elindeki askerleri almaya giden heyetteydi... Bu dönemde listede olmalıdır.
-  ADALET AĞAOĞLU: Listede o varsa güven vardır... Listede o varsa vicdan vardır... Listede o varsa gözün arkada kalmaz.
-  YILDIZ RAMAZANOĞLU: Şahsiyet sahibi bir İslamcı yazar... Öncelikli pusulası her zaman vicdanı olmuştur... Hesapsızdır... İtimat telkin eder...
-  MEHMET ALTAN: İktidara kendi doğrularına uyduğu zaman destek verdi, kendi doğrularına uymadığı zaman destek vermedi... Listeye aykırı duruş katar.
-  DİCLE ANTER: “Ape Musa”nın oğlu... Babasının mirasının hakkını vermiş bir evlat... Gerekirse Dicle ile Sakarya’yı birbirine bağlar.
-  EREN KESKİN: Kürtlerin hak ve özgürlük mücadelesinin her adımında emeği vardır. Bu işin çilesini çekmiş isimlerdendir... Çile çekmiştir ama milim geri atmamıştır... Listeye hakkaniyet katar, sahicilik katar...
-  MEHMET BEKAROĞLU:  Solcu da saygı duyar, sağcı da... İslamcı da saygı duyar, liberal de... Listeye girerse listeye itibar katar.
-  ERCAN KARAKAŞ: Asli kimliğini her zaman CHP’lilikten çok sosyal demokratlık belirledi... Kürt sorununa ilk kafa yoranlardan biridir... CHP’nin çok övündüğü “Kürt raporları”nda emeği var... Listede mutlaka olmalı.
-  TÜLİN BUMİN: Galatasaray Üniversitesi’nde felsefe bölüm başkanıydı... Hep geri durmuştur ama Türkiye’deki en iyi siyaset felsefecilerinden biridir... Bu işe bir de felsefeci ufkunun gerektiği düşünülürse süper olur.
-  SABİHA ÜNLÜ: Eski “Selam” gazetesi yazarı... Şimdilerde Diyarbakır’da yaşıyor. Diyarbakır Mazlum-Der’de çalışmalarını sürdürüyor. Dik duruşlu İslamcı bir kadın... İnsan hakları konusunda ödünsüz... Listeye dirayet katar.
-  CELAL DOĞAN: Üzerinde çok tartışma olmuştur ama her zaman delikanlıca bir yaklaşımı vardır... Bu yaklaşıma da ihtiyaç var.
-  ERGUN ÖZBUDUN: Hakikatleri haykırmaktan zerre kadar çekinmeyen bir anayasa profesörü... Özgürlüğü ve demokrasiyi esas alan saygın bir akademisyen... O da “olmazsa olmazlar”dan...
-  CELALETTİN CAN: 78 Kuşağı’nın destanını yazmıştır... Ömrünün 20 yılını hapislerde geçirmiş biridir. Hapisten çıktığı gün, kaldığı yerden devam etmiştir... Listeye sosyalizm katar.
-  TARHAN ERDEM: Gitgide daha çok “ak saçlı bir bilge” haline geldi... Kürt sorununda hep çözümü vurguladı... Şimdi ona ihtiyaç var.
-  MİTHAT SANCAR: Adı Kürtlerin hak ve özgürlük mücadelesiyle o kadar anılır ki Kürt sanılır. Oysa Mardinli bir Arap’tır... Liseden sınıf arkadaşı Zübeyir Aydar’dan farklı bir çizgisi oldu... Listeye esaslı bir güç katar.

Ahmet Hakan’ın yazısının tamamı için tıklayın