Politika
02 Tem 2023 09:39 Son Güncelleme: 02 Tem 2023 09:40

Ahmet Hakan ‘AK Parti’yi bekleyen tehlike’yi yazdı! ‘Olaya böyle yaklaşırlarsa…’

Bugünkü köşesinde yerel seçimlere dair bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan, ‘AK Parti’yi bekleyen tek tehlike’ye de değindi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde yerel seçimlere değindi.

“Her şey için çok erken. Çok keskin hükümler vermekten kaçınmak gerekir. 9 ayda çok şey olur, 9 ayda çok şey değişir” diyen Ahmet Hakan, HDP’nin kararı için “Süreç içinde görüş değiştirebilirler. Son anda mesela İstanbul’da, mesela Ankara’da aday çıkarmaktan vazgeçebilirler” değerlendirmesinde bulundu.

“İYİ Parti’nin efelenmesine de bakmayın. Bu partinin ittifak siyaseti izlemekten başka şansı pek yok. Şu anda aykırı gitmelerinin tek bir nedeni var: Esaslı bir pazarlık yürütmenin yolunu açmak” diye ekleyen Hakan, AK Parti ile ilgili ise şunları yazdı:

“AK Parti açısından tek bir tehlike var. ‘Nasıl olsa bunlar birleşmeyecekler. İşimiz kolay. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin çantada keklik’ yaklaşımı içine girmek. Olaya böyle yaklaşırlarsa hayatlarının hatasını yapmış olur AK Partililer.”

Ahmet Hakan’ın ‘Yerel seçim tüyoları’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

- Her şey için çok erken. Çok keskin hükümler vermekten kaçınmak gerekir. 9 ayda çok şey olur, 9 ayda çok şey değişir.

- HDP’nin “Her yerde aday çıkaracağız” demesini çok da önemsememek gerekir. Süreç içinde görüş değiştirebilirler. Son anda mesela İstanbul’da, mesela Ankara’da aday çıkarmaktan vazgeçebilirler.

- İYİ Parti’nin efelenmesine de bakmayın. Bu partinin ittifak siyaseti izlemekten başka şansı pek yok. Şu anda aykırı gitmelerinin tek bir nedeni var: Esaslı bir pazarlık yürütmenin yolunu açmak.

- AK Parti açısından tek bir tehlike var. “Nasıl olsa bunlar birleşmeyecekler. İşimiz kolay. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin çantada keklik” yaklaşımı içine girmek. Olaya böyle yaklaşırlarsa hayatlarının hatasını yapmış olur AK Partililer.

- Ama şurası da bir gerçek: Muhalefetin işi bu yerel seçimde çok ama çok zor.

- Zorluğun en önemli nedeni şu: Muhalif seçmenin hevesi kaçtı. Enerji, heyecan, motivasyon kalmadı. CHP’de beklenen değişimin gerçekleşmemesi nedeniyle işi protestoya vardıracak kesimler var.

- Zorluğu besleyen ikinci en önemli neden ise şu: İttifak siyaseti çok yıprandı. İttifak yapacak mecal kalmadı taraflarda.

- Bir de şöyle bir şey var: Erdoğan karşıtlığı üzerinden birleşmenin büyüsü kaçtı. “Ama AK Parti kazanır... Ama Erdoğan kazanır...” cümleleri, artık o kadar da korkutucu olamıyor.

- Korkutucu olamıyor çünkü muhalif seçmen, “Ama AK Parti kazanır... Ama Erdoğan kazanır” yaklaşımının muhalefet partilerindeki değişimin önünü tıkadığını fark etti.