Medya
08 Mar 2021 09:25 Son Güncelleme: 08 Mar 2021 09:29

Ahmet Hakan açtı ağzını yumdu gözünü! "Bunlara artık terörist muamelesi yapalım"

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Samsun'da yaşanan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran şiddet olayıyla ilgili “Galiba en iyisi bu yaratıklara ‘terörist’ muamelesi yapmak” görüşünü dile getirdi.

Samsun'da sokak ortasında İbrahim Z.'nın, eski eşi E.M'ye uyguladığı öldüresiye şiddet, infial uyandırdı. 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Samsun’daki kadına şiddet olayını kaleme aldığı köşe yazısında “Galiba en iyisi bu yaratıklara ‘terörist’ muamelesi yapmak” dedi.

Hakan, “Bunlara artık terörist muamelesi yapalım” başlıklı köşe yazısında şunları yazdı:

Kadınlar Günü’ne bir kadının öldüresiye dövülmesi olayıyla girdik. Yine aynı şeyler oldu:

Sosyal medya ayağa kalktı... “Tutuklansın” kampanyası yürütüldü... Bir kadını çocuğunun yanında öldüresiye döven şeref yoksunu adam bulundu... Devlet katlarından kınamalar geldi... Yetkililer üzüntü bildirdi... Bu arada her zaman olduğu gibi yine kadına el kaldıran haysiyetsizin siyasal görüşüne odaklanan gerzekler çıktı... Falan. Bir kısırdöngüye düşmüş durumdayız. Bir türlü kurtulamıyoruz.

Ne yaparsak yapalım, kadınlara şiddet uygulayan yaratıklar üzerinde etkili olamıyoruz toplum olarak.

- Nasihat ediyoruz... Aldırmıyorlar.

- “Erkekliğe sığmaz” falan diyerek en önem verdikleri yerden yürüyoruz... Irgalanmıyorlar.

- Utandırmaya çalışıyoruz... Hiç utanmıyorlar.

- Annesinden, bacısından falan söz ediyoruz... Sıfır etki.

Galiba en iyisi bu yaratıklara “terörist” muamelesi yapmak.

Bir de bunu deneyelim. Belki işler.

NE OLMUŞTU?

Eski eşi tarafından öldüresiye dövülen kadın hastaneye kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül, failin gözaltına alındığını açıkladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü duyurdu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, davaya müdahil olacaklarını açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da vahşetin hesabının sorulacağını bildirdi.

3 yıl önce boşandığı eski eşini 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Z. (27),emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Saldırgan Z., polisteki ifadesinde "Kızımı teslim ederken bana, 'Sana bir daha kızı göstermeyeceğim' gibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım... Görüntüleri izledim, kendimi tanıyamadım" dedi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise, darbedilen kadın ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı.