Medya
27 Ağu 2019 16:27 Son Güncelleme: 27 Ağu 2019 16:34

Ahmet Davutoğlu'na olay gönderme: Sus ulan ben senin gençliğini de bilirim

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas, 'Davutoğlu ne demek istiyorsa keşke açık açık söyleseydi' başlıklı yazısında Ahmet Davutoğlu'na fıkralı göndermede bulundu.

Eski Başbakan ve AKP eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.” sözleri tartışılmaya devam ediliyor.

Hükûmet yanlısı gazetelerin köşe yazarları Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştirirken Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas da Davutoğlu'nu hedef aldı.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde Davutoğlu hakkında çıkan yazılara yer verirken yazısını bir Nasrettin Hoca fıkrasıyla bitirdi.

İşte Barlas’ın yazısında yer alan o bölüm:

Evet… Davutoğlu’nun esrarlarla dolu sözlerini anlamak tabii ki kolay değil. Acaba birilerinin 7 Haziran sonrasındaki koalisyon ihtimalini bertaraf edip 1 Kasım’daki erken seçimi zorlamak için terörü köpürttüğünü mü söylemek istiyor?
Böyle durumlarda bizim geleneğimizin çıkış yolu Nasreddin Hoca’nın fıkralarından geçer. Mesela Hoca emekli olunca şişmanlamış ve hantallaşmış.
Bu yüzden ne kadar uğraşırsa uğraşsın, eşeğine binemiyormuş. Onun acıklı halini izleyen çocuklar da gülüp, yüksek sesle alay ediyorlarmış. Hoca onların duyacağı kadar yüksek sesle “Ah Hoca, nerede senin gençliğin” diye bağırmış, sonra da alçak sesle “Sus ulan ben senin gençliğini de bilirim” diye mırıldanmış.