Gündem
11 Mar 2023 00:52 Son Güncelleme: 11 Mar 2023 00:59

Ahmet Davutoğlu: 'Berat Albayrak'ı siyasete almayın dedim'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Albayrak'ı siyasete almayın" dediğini açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, , Halk TV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'a dair dikkat çeken açıklamada bulundu. Davutoğlu, Albayrak'ın siyasete girişine işaret ederek, "Erdoğan'a Albayrak'ı siyasete almayın. Size de zarar verir, kendisine de" dediğini söyledi.

"SELÇUK BAYRAKTAR TAKDİR ETTİĞİM BİR İSİM"
Davutoğlu, "Selçuk Bayraktar, takdir ettiğim bir isim. Ama tavsiyem alanında kalmasıdır. Diğer damadın yaşadığı şeyi yaşamasa bile alanda yaptığı hizmet, siyasette yaptığı hizmetten çok daha önemlidir. Biz geldiğimizde de kimsenin akrabalık ilişkisine bakmayız. Memlekete hizmet eden herkese destek veririz. Keşke bir tane Baykar değil on tane Baykar olsun" sözlerine yer verdi.

MİLLET İTTİFAKI'NIN HDP TUTUMU
Davutoğlu, Millet İttifakı'nın HDP ile ilgili tutumuna ise, "Bu masada olmak partilerle görüşmeye ve görüşmemeye zorlayamaz. Saygı duymak lazım. Cumhurbaşkanı adayımızın her kesimden insana ulaşması lazım. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır. İYİ Parti'ye gelince bir ülkücünün cinayetine cevap veremeyenler İYİ Parti'ye de laf edemezler" dedi.