Gündem
14 Eki 2014 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Ahmet Çakar: Fatih'in aslanları değil kedicikleri

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, A Milli Futbol Takımı'nın Letonya maçını değerlendirdi.

İşte Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'nde yer alan milli maç değerlendirmesi..

TERBİYEM ELVERSE DE HUKUK ELVERMİYOR..
Başta Fatih Terim ve oyuncular için yazıklar olsun başlığı az bile. Aslında başka şeyler söylemek istiyorum ama terbiyem elverse de hukuk elvermiyor. Bırakın Süper Ligi, bırakın PTT 1. Ligi, İkinci Lig B kategorisinde bile küme düşmemeye oynayacak bir takıma karşı rezil rüsva olduk. Hiç kimse bana hikaye anlatmasın, Umut Bulut'un ya da Adem Büyük'ün kaçırdığı gollerden söz etmesin. Dünyaya rezil olduk. 2016 Avrupa Şampiyonası şansını kaybettik, daha önemlisi 77 milyonun gıpta ile baktığı Terim ve aslanlarının aslında Fatih ve kedicikleri olduğunu gördük.

GÜLDÜR GÜLDÜR ŞOV'UN FUTBOL VERSİYONU
Bence dün gece Show TV'de bir milli maç değil, güldür güldür şov gösterisinin futbol versiyonunu Riga'dan canlı izledik. İlk 45 dakika Umut Bulut'un kaçırdığı goller var. Ama maçı seyrediyoruz, 1 gol gelse Letonya toz şekeri gibi dağılacak diyoruz ve Bilal ile de o golü buluyoruz. Oh! Şimdi bitti, fark geliyor diye düşünüyoruz. Hayata tutunduk diyoruz, grupta şansımızı devam ettirebiliriz diyoruz. Ama 5 dakika sonra penaltı oluyor.

BAŞARILARDA ASLAN PAYINI ALAN TERİM FATURAYI ÖDEMELİ
Skor 1-1'e geldiğinde hala şansımız var diyoruz, Letonya takım falan değil diyoruz. Ama bu dakikadan sonra takımımızda ne disiplin ne de konsantrasyon kalıyor. Üstelik dün gece Fransa bileti için çekiştiğimiz en önemli rakiplerimiz İzlanda ve Çek Cumhuriyeti de kazandı. Ama biz kazanamadık. Hayallerimiz birer birer tükeniyor. Hollanda ile üçüncülük mücadelesine girişmek de cabası olacak. Ve yapılması gereken tek şey var artık. Suçlu ayağa kalkacak ve gereğini yapacak. Bütün başarılarda aslan payının sahibi Fatih Terim'di. Bugün de hesabı vermesi gereken faturayı ödemesi gereken kişi de Fatih Terim'dir. Gereğini yapar ya da yapmaz bilmiyorum. Ama Türk futbolu adına 30 yıldır böylesine rezillikler, böylesine hüsranlar arka arkaya gelmemişti.