Polemik & Kulis
16 Oca 2019 13:33 Son Güncelleme: 16 Oca 2019 14:13

Ahmet Altan'ın kitabı medyada polemik yarattı! "Demek artık terörist değil ilginç"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, FETÖ’den tutuklu bulunan Ahmet Altan’ın cezaevinde yazdığı kitabının Türkçe basılmadığını gündeme getirmişti. Ersoy Dede'den bugün cevap geldi.

FETÖ’den tutuklu bulunan Ahmet Altan’ın cezaevinde yazdığı kitabının Türkçe basılmadığını gündeme getiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın yazısı üzerine Alfa-Everest Yayınları’nın sahibi Faruk Bayrak açıklama yapmış ve yazarın talebi olduğunu belirtmişti.

“Yeni kitabının anadilinde basılması için Faruk Bayrak’ın bir kez daha teklif götürmesinin ve ısrar etmesinin çok doğru olacağını düşünüyorum” diyen Alçı önceki günkü yazısında yeni yıl dileğini şöyle kaleme almıştı:

"2019 hem Ahmet Altan’ın tahliye olup sevdikleriyle kucaklaştığı hem de ne zamandır beklenti içinde olan okurlarının Altan’ın yeni kitabına kavuştuğu yıl olsun."

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, bugünkü “Demek Ahmet Altan’ın kitabını kimse basmıyormuş!” başlıklı yazısında, “Nagehan Alçı ortayı yapmış Ertuğrul Özkök golü atmış.. Neymiş?.. Ahmet Altan kitabını her dilde çıkarabiliyormuş fakat bir tek Türkçe çıkaramıyormuş.. Mehmet Altan cezaevinde ağabeyinin kitabını istetince gardiyan, ‘kitabı yok ama yazarı burada’ demiş.. Falan.. Nasıl baskıcı faşist (!) bir iklimse Ahmet Altan’ın kitabını basmaya korkar olmuş yayınevleri. Vermeye çalıştıkları mesaj bu..” ifadelerini kullandı.

“Ya hu çıldırdınız mı siz!.” diyen Ersoy Dede, şöyle devam etti:

 “Abdullah Öcalan’ın bile kitaplarının satıldığı bu memlekette kim Ahmet Altan’a sansür koyacakmış.. İşte yayınevi açıkladı.. Hazret Türkçe basmak istememiş romanı.. Bize yazmamış yani anlayacağınız.. Yapıyorlar bazen bunu.. Fetö’nün gelini Eliph Shaphak da öyle tercih ediyordu.. Şimdi ne diyecek bu rutubetten faşizm kokusu alanlar, merak ediyorum.. Bir de Türkiye’de FETÖ’nün medyalarına bir an evvel el konulması gerektiğini ilk dile getirenlerden biri Nagehan Alçı’ydı.. ‘Terör örgütünün medyası mı olur’ diyordu ve haklıydı da.. O el konulması gerektiğini söylediği gazetelerden biri de Ahmet Altan’ın gazetesi değil miydi? Demek artık terörist değil. İlginç..”