Gündem
03 Mayıs 2014 18:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Ahmet Altan'dan çarpıcı açıklama! Gazetecilik alçaklıktır!

Bağımsız Gazetecilik Platformu’nun Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde başlattığı Mehmet Ali Birand Konuşmaları'nın ilkini yapan Ahmet Altan dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

19 Eylül 2013'te Hasan Cemal'in başkanlığında kurulan Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), geçen yıl hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand anısına özel bir konuşma serisi başlattı.

AHMET ALTAN: GAZETECİLİK ALÇAKLIKTIR
Konuşmaların ilkini, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde, edebiyatçılığının yanı sıra gazeteciliğin de her kademesinde çalışmış bir yazar olan Ahmet Altan gerçekleştirdi.

Ahmet Altan'în konuşmasında "Gazetecilik nedir?" sorusuna verdiği cevap ve babaannesi ile ilgili anlattığı örnek dikkat çekti. İşte Altan'ın o konuşması;

"Bana sorarsanız yüzde doksan dokuzu alçaklık ve korkaklık, yüzde biri ise dürüstlük ve cesaret olan bir meslektir. Ve o yüzde birlik kısmıyla dünyayı da hayatı da değiştirmekte büyük rol oynar. (...)

"BABAANNEMİN GENELEVDE ÇALIŞTIĞINI YAZDILAR"
(...)Peki, hep bildiğiniz şeylerden söz etmeyeyim, biraz da bilmediklerinize değineyim.

Daha az dramatik bir iki örnek vereyim.

Kendi ülkemde olanlardan, kendi başıma gelenlerden, bizzat yaşadıklarımdan.

Benim babam çok ünlü bir solcu yazar, ayrıca İstanbul'un ilk sosyalist milletvekillerinden.

Babamın sosyalist kavganın tam göbeğinde olduğu, benim çocukluktan gençliğe geçtiğim yıllarda bir gün eve gelen gazetelerin birinin manşetinde kocaman bir yazı gördüm.

Babaannemin genelevde çalışmış olduğunu ve "vesikası" bulunduğunu yazıyordu.

"HABERİ GÖRÜNCE BAYILMIŞ"
Babaannem, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet Paşa'nın topçu okulundaki komutanı olan bir generalin kızıydı.

Zavallı kadına gazeteyi o sabah gitiği bankada göstermişler, o da düşüp bayılmıştı. O sıralarda altmışlı yaşlarında olan babaannem ayıldığında ilk sözü küçük bir kız çocuğu gibi "ya babam bunu görseydi" olmuştu.

Büyüdüğümde ben de bu gazeteciliğe ve kavgalara karıştım.