Gündem
23 Eyl 2016 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Ahmet Altan yeniden gözaltına alındı! Hakkındaki suçlama ne?

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, tekrar gözaltına alındı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, tekrar gözaltına alındı.

Gözaltına alınma gerekçesi ise, "bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesinin FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yaptığı iddiası ve Altan'ın da burada yöneticilik yapması" oldu.

KARDEŞİ TUTUKLANMIŞ KENDİSİ SERBEST KALMIŞTI

Gazeteci yazar Ahmet Altan ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 'subliminal mesaj' vererek "darbeye iştirak ettikleri" iddiasıyla gözaltına alınmış ve 12 gün sonra adliyeye çıkarılmıştı.

Mehmet Altan, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanırken, Ahmet Altan adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirilerek dün sabaha karşı serbest bırakılmıştı.

AKŞAM SAATLERİNDE KENDİSİ TESLİM OLDU

Dün akşam saat 21.00 sularında Mehmet Altan'ın yazarlık yaptığı T24'ün ofisine giden polis ekipleri, Mehmet Altan'ı sordu. Altan'ın orada olmadığını gören polis,tutanak tuturak ofisten ayrıldı.
Ahmet Altan, hakkındaki yakalama kararınından bilgisi olduktan sonra avukatı Veysel Ok ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na giderek savcılığa teslim oldu. Savcılıkta kayıt yapıldıktan sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

HAKKINDAKİ SUÇLAMA NE?

Hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıkan gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkındaki yakalama kararına gerekçe olarak, bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesinin "FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yaptığı" iddiası ve Altan'ın da burada yöneticilik yapması gösterildi.

HAKİM, TARAF HAKKINDAKİ BALYOZ DAVASINA ATIF YAPMIŞTI

Ahmet Altan'ı serbest bırakan Nubetçi Sulh Ceza Hakimliği kararında, "Altan hakkında Balyoz davası aşamasındaki Taraf gazetesindeki eylemleri nedeniyle kamu davası açıldığı, yine aynı dava nedeniyle hakkında soruşturma yürütüldüğü, bu bakımdan aynı eylemler nedeniyle yeniden soruşturma açılmasının ve tutuklanmasının usül hükümlerine aykırı olduğuna" dikkat çekmişti.