Gündem
16 Ara 2012 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

"AHMET ALTAN YAZSIN BİZ ÖDERİZ" TARAF OKURLARI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sosyal paylaşım ağı üzerinden örgütlenen okuyucular Ahmet Altan için Galatasaray Meydanı'ndaydı.

Bianet'ten Elif Akfül'ün haberine göre eylemciler, Altan'ın 4 Ocak 2012 tarihli Taraf Gazetesi'nde yayımlanan yazısı "Devlet Yardakçılığı ve Ahlak" yazısı yüzünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı davada 15 bin liralık tazminata mahkum edilmesini protesto ettiler.

Ellerinde "tutuklu gazetecilere özgürlük" "Ahmet Altan yazsın biz öderiz", "Roboski'nin hesabını sormanın bedeli 15 bin lira", "Fehmi Koru, babanı da al git" yazılı dövizler taşıyan eylemciler adına basın açıklamasını Barış Karabıyık okudu.

Barış Karabıyık "Bugün Ahmet Altan'ın veda yazısını yazdığı gün, biz de onun ve onun gibi yürekli, vicdan sahibi gazetecilerin yapılan haksızlıkları dile getirmek ve yalnız olmadıkları için buradayız" diyerek söze başladı.

Ahmet Altan'ın "Devlet Yardakçılığı ve Ahlak" yazısından alıntılar yapan Karabıyık, Altan'ın "başbakanın gözünde kahraman olmak yerine Roboski 'de öldürülen çocukların hesabını soran gazeteci olduğunu" söyledi.
Karabıyık başbakana ithafen şu soruları sordu:

"Siz iki yıl önce Ahmet Kaya'ya ağlayan başbakan mısınız, yoksa Hopa'da kaybettiğimiz Metin Lokumcu için 'ölenlerin kimliğini bilmiyorum, üzerinde de durmuyorum' diyen başbakan mısınız?"
"Siz iki yıl önce Dersim'den özür dileyen başbakan mısınız, yoksa Uludere hakkında Genel Kurmay Başkanı'na teşekkür eden başbakan mısınız?"

"Siz 1994'ü unutturmak için gelen, bugünse aldığı güçle yeni bir 1994 yaşatmak isteyen başbakansınız" diyen Karabıyık "susturamayacaksınız, bu ülkede daha binlerce Ahmet Altanlar, Ece Temelkuranlar, Nuray Mertler olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ahmet Altan'a kaleme aldığı "Devlet Yardakçılığı ve Ahlak" başlıklı yazıyla kendisine hakarette bulunulduğunu kaydederek 30 bin liralık tazminat talep etmişti. Mahkeme davanın kısmen kabulüyle, Altan'ın 15 bin liralık tazminat cezası ödemesine karar vermişti.