Magazin
08 Eyl 2017 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Agora Meyhanesi öksüz kaldı! Ünlü söz yazarı vefat etti!

Müzeyyen Senar'den Zeki Müren'e kadar çok sayıda sanatçının okuduğu Agora Meyhanesi adlı şarkının söz yazarı Onur Şenli vefat etti.

Çok sayıda şarkının söz yazarı olan Onur Şenli’nin vefat ettiğini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Instagram’da duyurdu.
 
Akay, "Agora Meyhanesi yetim kaldı. Kanserle savaşan değerli söz yazarı Dr. Onur Şenli’yi, maalesef bugün tedavi gördüğü hastanede kaybettik. Cenazesi 9 Eylül 2017 tarihinde, öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Camii’nden kaldırılacaktır. Şenli, İstanbul’da Agora Meyhanesi diye bir yer olduğunu bilmiyordu ve Aysel Gürel, Balat'taki Agora Meyhanesi'nden söz edince öğrenmişti. Nur içinde yatsın inşallah.” yazarak Agora Meyhanesi isimli şiirin tamamını yayınladı.
 
ONUR ŞENLİ KİMDİR?
 
1940 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen Dr. Onur şenli, ilk şiirini 13 yaşındayken yazdı. Lise yıllarında edebiyat dersinden kaldığında, ileride Türkiye’nin en önemli şairlerinden biri olacağından habersizdi. Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisiyken büyük bir aşka tutuldu. Hüsranla biten aşkı için bir şiir kaleme aldı. O şiir 7’den 70’e herkesin diline pelesenk oldu. Yılların eskitemediği ‘Agora Meyhanesi’nin şairi Şenli’nin, Ömrümüzün Son Saati Çalmadan Gel gibi daha çok sayıda şiiri bestelendi.