Gündem
30 Ara 2021 11:04 Son Güncelleme: 30 Ara 2021 11:14

Ağırlaştırılmış müebbet istenmişti! Samuray kılıçlı cani hakkında flaş gelişme!

İstanbul'da Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapsi istenen Boz, 25 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mimar Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla katledilmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 25 Şubat'ta yapılacak.

İstanbul'da samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis talebi istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mimar olarak çalışan Başak Cengiz'in 11 Kasım'da yolda yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla saldırıya uğrayarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Can Göktuğ Boz hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

11 Kasım'da İstanbul Ataşehir'de akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz'un saldırısına maruz bırakıldı. Boz, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiği öğrenildi. Polis ekipleri olaya ilişkin Can Göktuğ Boz'u gözaltına aldı. Boz'un evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.

'DAHA KOLAY OLDUĞU İÇİN KADIN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM'

Adliyeye sevk edilen Boz, hakimlikteki sorgusunda önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek "Olay günü sinirlerim ve moralim bozuktu. Bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantanın içindeydi, maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kere sapladım diye hatırlıyorum. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti. Normalde böyle bir insan değilim, ben de kendime şaşırdım. Pişmanım" şeklinde savunma yaptı. Can Göktuğ Boz, "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.