AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi! Kafa karıştıran net maaş detayı...

Asgari ücrette yüzde 50’lik zam sonrasında yeni bir karar da açıklandı. Buna göre şimdiye dek uygulanan yüzde 15'lik gelir vergisi ve damga vergisi artık kesilmeyecek. AGİ'nin kalkıp kalkmadığı araştırılırken Bakan Bilgin konuya son noktayı koyarak Asgari Geçim İndirimi’nin kaldırıldığını açıkladı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda detaylar henüz netleşmezken Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem, brüt ve net maaşta AGİ’ye ilişkin önemli bir detayı duyurdu.

AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi! Kafa karıştıran net maaş detayı... - Sayfa 1

Ocak ayı itibarı ile geçerli olacak yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından, 2022 AGİ zammı tablosu da en çok merak edilenler arasında yerini aldı.

119
AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi! Kafa karıştıran net maaş detayı... - Sayfa 2

Ancak asgari ücretin yüzde 50 artmasıyla birlikte şimdiye dek uygulanan yüzde 15'lik gelir vergisi ile yüzde 0,79'luk damga vergisinin kalkması sonrasında Asgari Geçim İndirimi için değişikliğe gidildi.

219
AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi! Kafa karıştıran net maaş detayı... - Sayfa 3

AGİ konusunda kafa karıştıran konuyu açıklığa kavuşturan isim ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu.

319
AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi! Kafa karıştıran net maaş detayı... - Sayfa 4

Bakan Bilgin tartışmalara son noktayı koyarak, “AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok" dedi.

419