Gündem
25 Nis 2012 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:34

AĞAOĞLU HABERTÜRK'ÜN O HABERİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Ali Ağaoğlu'ndan Medyaradar'a açıklama. Gazete Habertürk'te çıkan haberler için neler söyledi?

Sayın MedyaRadar.com Web Sitesi Yazıişleri,

Habertürk Gazetesi’nin 19.04.2012 tarihli nüshasında yer alan “Ağa’ya kıyak Maliye’den döndü” başlıklı habere ilişkin, şahsım ve (şirketim) Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş adına İstanbul Valiliği Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile Çekmeköy Belediyesi Tapu Müdürlüğü’ne birer yazı yazarak bilgi talebinde bulundum.
İlgili kurumlarca, 24.04.2012 tarihinde tarafımıza ulaşan yazılarda, Habertürk’ün iddialarının “gerçek dışı” olduğu ve adı geçen kurumlara zarar verdiği açıkça ifade edilmiştir.
Habertürk’ün bana ait olduğunu iddia ettiği alanlardan Çekmeköy 91 ada 1 nolu parsel için; “Ali İbrahimağaoğlu ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş ile bu parselin hiçbir ilgileri bulunmamaktadır” denilmektedir. Söz konusu alanla ilgili verilen bilgide “13.050,64 metrekare olup, Cengiz Kosucu ve Sadi Can’ın yarı yarıya tasarrufundadır” denildikten sonra, taşınmazların sahiplerini belirlemek amacıyla güncelleme yapıldığına dikkat çekilmiş ve tutulan listede “m2” hanesinin sehven “305,64” yazıldığı ifade edilmiştir.
Aynı yazıda; Tapu ve Kadastro’nun Habertürk’ün iddialarını yalanlayan yanıtına göre, bu parselin metrekare bilgisinde “herhangi bir hata yapılmadığı” açıkça ifade edilmiştir. Bu parselle ilgili; “Çekmeköy 92 ada 12 nolu parselin 15.541,00 metrekare olarak kayıtlarda yer aldığı ve güncelleme sırasında sunulan belgelerle sahiplerinin ‘Fuat Özal, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş ve Turgut Toplusoy’ olarak düzenlendiği belirtilmektedir.
Tapu ve Kadastro’nun yanıtında “gerçek dışı haberler nedeniyle müdürlük çalışanlarımız da zan altında bırakılarak mağdur duruma düşürüldü” denirken, Çekmeköy Belediyesi Tapu Müdürlüğü de, “bütün evrakların kök kayıtlarına inmeden talepler yerine getirilmediğinden kimseye (haberde) belirtildiği şekilde bir işlem yapılması mümkün değildir” demiştir.
Resmi makamlardan gelen yanıtları, açıklamamızın ekinde bilginize sunarım. Sorumsuzca ve araştırmadan yazı yazan, “gerçek dışı bilgiler” sunarak halkı kandırmayı ve aldatmayı iş edinmiş zihniyetin son bulmasını dilerim.
Kamuoyunun bilgilerine sunarım.

Ali AĞAOĞLU

MEDYARADAR/ÖZEL