Televizyon
22 Eki 2014 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

'Ağalar' Salı akşamını salladı!

TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen, 21 Ekim Salı akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor. Medyaradar reyting analizleriyle de sektöre ışık tutuyor.

Star nihayet, Salı akşamları Küçük Ağa’nın karşısına çıkabilecek bir dizi yapmayı başardı! Kaderimin Yazıldığı Gün’ün modern ağa’sı Özcan Deniz, Küçük Ağa Emir Berke Zincidi’ye karşı!

Total’de, Küçük Ağa 6,47 reyting ve 16,2 share ile akşamı yine birinci kapattı ancak Kaderimin Yazıldığı Gün, 6,27 reyting ve 15,78 share ile ensesinde… Kanal D’nin bu dizi sayesinde diğer kanallara fark attığı bir Salı yerine bu kez büyük mücadele var. AB grubunda Kaderimin Yazıldığı Gün, Küçük Ağa’nın epey önünde… İşin komik tarafı; Küçük Ağa’nın özeti dizinin kendisinden daha fazla reyting almış. Bu da demek oluyor ki, seyirci Küçük Ağa’nın özetiyle idare edip sonra Özcan Deniz dizisi ya da O Ses Türkiye’yi izlemeye koşmuş!

Haksız da sayılmazlar! Dizi özetleri bölüm gibi zaten; haftaya da yine özeti izler, durumu idare ederiz diye düşünmüş olabilir pekala insanlar!

Ana Haber Bültenlerinde Star ile Fox kapışıyor!

Star Ana Haber Bülteni ve Fox Ana Haber Bülteni dün akşamın en çok izlenenleri arasında… Ben çok dayanamıyorum bu bültenleri izlemeye çünkü mutlu haber neredeyse hiç yok! İyiden iyiye cinnet toplumu olmaya başladığımızın işaretlerini görüyorum ve korkuyorum. Çok yakında bir sosyal patlama yaşayacak bu ülke ve Fatih Portakal bunun işaretlerini iyi okuyor, seyirciye geçiriyor. İzleyenin vicdanı olarak yorum kattığı programı, bence haber bültenlerinin en iyisi…

Ulusal kanalların tamamının ana haber bültenleri kendisine ilk 20 içinde yer buluyor ancak buralardan yapılan yayını iyice filtrelemek gerek çünkü Türkiye’de hiçbir zaman olmadığı kadar güçlü bir manipülasyon yapılıyor ve bunun en büyük enstrümanı da ana haber bültenleri! Samanyolu TV’nin haber bültenini açın, bir 10 dakika izleyin, sonra da Star’a geçin, ne demek istediğimi anlayacaksınız!

Show TV sinema filmlerinden reyting sağıyor!

Show TV yine yakın dönemin iddialı komedi filmlerinden biri olan Patron Mutlu Son İstiyor’u yayınlayarak AB grubunda 5. sıradan reyting listesine girmeyi başardı. Totalde ise 10. sırada… Bu normal, çünkü Tolga Çevik’in Şahan ya da Cem Yılmaz kadar popülaritesi yok, bir de bu filmler fazla sık yayınlanmaya başladı, bir tür can simidi görevi üstleniyor ancak ortada reyting savaşına sokabilecek kadar iyi komedi filmi de yok.

Yılda 70-80 filmin çekildiği Türk sineması bu alanda genelde çöp üretiyor. Reyting getirecek isimler belli: Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Ahmet Kural ve Murat Cemcir, Tolga Çevik, Şafak Sezer… Hoş bu isimler olmasa, sinema salonları da batacak ya!

Salı böyle sallandı işte… Her zaman olduğu gibi reyting tablosunun ikinci yarısı çocuk programları tarafından işgal edilmiş durumda…

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com