Gündem
09 Tem 2023 22:15 Son Güncelleme: 09 Tem 2023 22:33

AFAD'dan hayati uyarı geldi! 30 ili birden vuracak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler doğrultusunda 15 şehir için "turuncu", 15 il için de "sarı" kod"lu uyarı yaptı. AFAD, bu 30 şehirde sağanak sonrası olumsuz durumların yaşanabileceğini aktardı.

Yazın ortasında olmamıza rağmen birçok bölgede şiddetli yağışlar sonrası sel ve heyelanlar yaşandı. Samsun'da bir kişi, dereye düşüp can verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yağışlı havanın devam etmesinin beklendiğini aktardı. AFAD, gök gürültülü sağanak sebebiyle 15 il için "turuncu", 15 il için de "sarı" kod"lu uyarı yaptı.

TURUNCU KODLU İLLER

Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak.

SARI KODLU İKAZI YAPILAN ŞEHİRLER

Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Yalova, Sivas, Kars, Gümüşhane, Erzurum ve Çorum.

Uyarı verilen illerde, Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formuyla bilgilendirme yapıldı. Bütüm vatandaşlar da SMS ile bilgilendirildi.

"SARI" VE "TURUNCU" KOD NEDİR?

"Hava durumu potansiyel tehlikelidir" anlamını taşıyan "Sarı" kod ile "Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.

"Turuncu" kod ise "hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Bu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" ikazını içeriyor.