Gündem
16 Eki 2017 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

ADYÜ Rektörü: Yabancı bir kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Facebook hesabından kadın-erkek ilişkilerine dair mesaj paylaştı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yabancı bir kadınla tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu söyledi.

GazeteDuvar'da yer alan habere göre rektör Gönüllü, “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” diye soran Gönüllü, “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” dedi.

Gönüllü, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” sorusunu paylaşarak şu yanıtı verdi:Değerli kardeşimiz,

Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir.Gönüllü, yazısının devamında, tokalaşmanın “haram” olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:Yabancı bir erkek yabancı kadınla tokalaşamaz, elini namahremin eline süremez. Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur.…Peygamber (asm): “Herhangi bir kimse, bir kadınla yalnız kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü şeytandır. buyurmuşlardır. Bir çok nişanlılar, tenha yerde yalnız kaldıklarında istenmeyen ve meşru olmayan bir takım menfî neticeler meydana gelmekte ve sonunda herhangi bir nedenle nişan da bozulmaktadır. Geride kalan şey vebal ve iffetsizliktir.