Gündem
31 Mar 2012 18:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

ADNAN OKTAR HANGİ KÖŞE YAZARINA DAVA AÇTI?

Adnan Oktar hakkında Twitter üzerinden hakaretlerde bulunan hangi yazara göründü?

Geçtiğimiz aylarda Beyaz TV'de Nagehan Alçı'nın sunduğu programa katılan Adnan Oktar hakkında Twitter üzerinden hakaretlerde bulunan Takvim gazetesi yazarı Arda Uskan'a mahkeme yolu göründü...

Nagehan Alçı'nın Beyaz TV'de yayınlanan programına katılan Adnan Oktar, canlı yayın esnasında Takvim gazetesi yazarı Arda Uskan'ın hakaretlerine maruz kalmıştı. Yaşanan olay üzerine Oktar, Arda Uskan'dan şikayetçi olmuştu.

Soruşturma süresince, söz konusu Twitter hesabının gerçekten Arda Uskan'ın şahsına ait olup olmadığı da araştırılmış, sonuçta hesabın Arda Uskan'a ait olduğu belirlenmişti. İfade veren Arda Uskan da suça konu olan mesajları kendisinin attığını kabul etmişti.

Edinilen bilgilere göre, Arda Uskan hakkında zincirleme olarak yayın yoluyla hakaret suçundan hazırlanan iddianame Kadıköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Arda Uskan hakkında düzenlenen iddianamede, savcı hakaret eyleminin internet üzerinden yapılması ve zincirleme olarak birkaç kez tekrarlanması nedeniyle cezada artırım istiyor.

Adnan Oktar’ın avukatı Ceyhun Gökdoğan, Arda Uskan hakkında tazminat davası da açacaklarını bildirdi.

gazete5