Gündem
12 Kas 2013 08:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Adnan Menderes'in gönderdiği parayı alıp zengin olan kişi İbrahim Polat mı?

Nail Keçili'nin "Menderes'in gönderdiği para ile zengin oldu" dediği kişinin işadamı İbrahim Polat olduğu belirlendi.

Ünlü reklamcı Nail Keçili'nin "Kapıcıydı, Adnan Menderes'in gönderdiği para ile zengin oldu" iddiasında bulunduğu kişinin, iş adamı Adnan Polat'ın babası Polat Holding'in başkanı İbrahim Polat olduğu belirlendi. 
 
Bu iddia ilk olarak AKP milletvekili Şamil Tayyar tarafından gündeme getirilmiş ve İbrahim Polat'la ilgili olduğu medyaya yansımıştı. Polat'ın oğlu ve GS eski Başkanı Adnan Polat ise iddiayı yalanlayarak “Babam 13 yaşında Erzurum'dan İstanbul 'a gelip işçilik yapıyor. Kalfalık döneminde inşaat işi yapıyor. Kapıcılık olayını babama sormuştum, 'Kapıcılık hırsızlık değildir ama ben yapmadım' cevabını verdi" açıklamasını yapmıştı.
 
O KADIN SUZAN SÖZEN
 
İddiaya göre, Adnan Menderes, dönemin ünlü yazarlarından Suzan Sözen'le aşk yaşıyordu. Çift, Sözen'in Teşvikiye Caddesi Belveder apartmanındaki dairesinde buluşuyordu. Menderes, darbeden kısa bir süre önce Sözen'e içinde para olan bir bavul gönderdi. Ancak Sözen evde olmadığı için, bavul apartman kapıcısına teslim edildi. Kapıcı ise bavulu Sözen'e vermeyip, yüklü miktardaki parayı işleterek işadamı oldu. 
 
Ünlü reklamcı Nail Keçili, bu iddiayı önceki gün tekrar gündeme getirmiş ve "Bavulu alan zengin oldu. Şu anda büyük işadamı... İsmini biliyorum ama açıklamam. Nişantaşı semtinde kapıcılık yaparken, birdenbire orada inşaat yapmaya başlarsan, merak etmez mi insanlar" demişti.