Gündem
01 Mar 2017 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

Adil Serdar Saçan’dan Albayrak Medya Başkanı Mustafa Albayrak’a "işkence" yanıtı!

Albayrak Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak’ın, dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tarafından kendilerine işkence yapıldığı iddiasına yanıt geldi.

Mustafa Albayrak, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını Anadolu Ajansına anlattı. 15 Temmuz darbe girişiminin 28 Şubat’ın devamı olduğunu savunan Mustafa Albayrak, dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tarafından kendilerine işkence yapıldığını ileri sürdü. Albayrak, şunları anlattı: "2001'de içeri aldılar. O dönem 6 ay cezaevinde yattım. O zaman yeni kurulmuş olan AK Parti ve şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhine ifade vermemi istediler. Kabul etmedim. 'O zaman senin bildiğin dilden anlarız' dediler ve ben dahil bir sürü kişiye elektrik verme suretiyle işkence yaptılar" diye konuştu.

ADİL SERDAR SAÇAN’DAN AÇIKLAMA

Mustafa Albayrak’ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt veren Adil Serdar Saçan Odatv’ye yazılı açıklamada bulundu.

İşkence iddialarının asılsız olduğunu ve “kendisini kahraman gösterme çabalarından ibaret” olduğunu ifade eden Adil Serdar Saçan şöyle devam etti:

“2001 yılında İBB’de yapılan yolsuzluklara ilişkin operasyonlar İstanbul DGM Başsavcılığı emri ve gözetiminde olmuştur. Operasyonların 28 Şubat’la hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen İBB’nin soyulmasına ilişkindir. Operasyonlar sırasında hiçbir zaman hiçbir çocuk gözaltına alınmamıştır. O tarihte Yeni şafak Gazetesinde firari şahısların aranması için şahıs araması yapılmış ve mahkeme kararıyla arama icra edilmiştir. İşkence iddialarıyla ilgili suçsuz olduğumuza dair 3 ayrı adli yargı kararı ve iki ayrı idari soruşturma kararı vardır. İddiada bulunanın gözaltı süresince alınan dr raporları ortadadır. Tutuklandıktan sonra cezaevinden de alınmış bir tek raporu yoktur.”

“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK SUÇUNDAN MAHKUM OLMUŞTUR”

Adil Serdar Saçan, “Mustafa Albayrak bu operasyon sonucunda tutuklanmış ve İhaleye Fesat Karıştırmak suçundan mahkum olmuştur” diyerek açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Operasyon sırasında Mustafa Albayrak’ la gece sat 03.00’te belirttiği şekilde hiçbir diyaloğum olmamıştır. Yolsuzluk şüphelisine vergi rekortmenisin demenin ne gibi bir mantığı olabilir? Ayrıca vergi rekortmeni olduklarını da bilmem. Operasyon sırasında Mustafa Albayrak’a daha kurulalı 1 ay olmuş olan AKP hakkında hiçbir soru sorulmamış ve aleyhte ifade istenmemiştir. Dava dosyası ortadadır. İBB operasyonu Refah Partili Belediye ye karşı yapılmıştır. Operasyonun kapsadığı tarih 1994-2001 dönemidir. Bu nedenle Mustafa Albayrak’ın AKP aleyhine ifade istediler sözleri tamamen kasıtlı ve gerçek dışıdır. Mustafa Albayrak’tan Tayyip Erdoğan aleyhine ifade istenmemiştir. Bu verdiği ifadede açıkça bellidir. Bence Mustafa Albayrak 16 yıl sonra bu asılsız iddiaları, bir yerlerin gözüne girmek ve sahte kahraman olmak amacıyla yapmakta ve o tarihte hiçbir şekilde etki edemedikleri, görevini tam olarak yapmış bir kamu görevlisi olan şahsıma sırf bu görevi icra etmemden dolayı oluşan husumeti nedeni ile ortaya atmaktadır. Bu konularda yıllardır asılsız iftiralar atıp onlarca tv programı ve sahibi oldukları gazetelerde yüzlerce haber yaptırarak hakkımda adeta linç kampanyaları düzenlediler. Doğru elbet bir gün ortaya çıkacaktır.”