Gündem
20 Tem 2023 22:33 Son Güncelleme: 20 Tem 2023 22:43

Adil Öksüz detayı dikkat çekti! FETÖ'nün sözde "İstanbul Bölge İmamı" yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G adlı şahıs Ataşehir ilçemizdeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanmıştır." denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul İmamı olan M.G. Ataşehir'de yapılan operasyonla yakalandı.

6 YILDIR ARANIYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlü ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde: FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G Ataşehir ilçemizdeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanmıştır" denildi. M.G.'nin 6 yıldır firari olarak arandığı ve yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği belirtildi.

ADİL ÖKSÜZ DETAYI...

Açıklamada, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan hakkında yakalama kararı olan M.G.'nin örgüt içerisinde 'Orhan' kod adını kullandığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, "Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlenen (M.G) isimli şahsın, KHK ile kapatılan FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne müzahir eğitim kurumlarında çalıştığı, 2010 yılında ülkemiz genelinde yapılan KPSS sorularının çalınması ve yaşanan usulsüzlükler ile ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında olduğu, FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün sözde Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ve firari sözde Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı Namık (K) Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanmak suretiyle 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu belirlenmiştir. Adli işlemleri tamamlanan M.G sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.